Wimbledonský zázrak vedie za úspechmi náš tréner: Lulu si zahreší po slovensky!

Spoluprácu začali v októbri 2023, keď bola v tretej stovke rebríčka WTA. Reč je o novozélandskej tenistke Lulu Sunovej (23), ktorá má ...

Spoluprácu začali v októbri 2023, keď bola v tretej stovke rebríčka WTA. Reč je o novozélandskej tenistke Lulu Sunovej (23), ktorá má za sebou spanilú jazdu vo Wimbledone pod vedením slovenského trénera Vladimíra Pláteníka (48).

Fotogaléria

Jej rozprávkové ťaženie na trávnatom grandslame sa skončilo nakoniec až vo štvrťfinále a vo virtuálnom rebríčku sa dcéra chorvátskeho otca a čínskej matky nachádza pritom už na fantastickom 53. mieste. Pláteník v rozhovore pre Nový Čas otvorene opísal zaujímavú talentovanú ženu, ktorá rozpráva mnohými jazykmi a lepí sa na ňu už aj slovenčina.

Čo vám na Lulu na začiatku spolupráce najviac imponovalo a kde ste, naopak, videli najväčší priestor na zlepšenie?

Najviac ma nadchla prirodzenou silou v úderoch a tým, že dokončila univerzitu v USA. Priestor som videl vo vylepšení techniky podania, bekhendu, variability hry a kondičnej prípravy.

Vo Wimbledone máte za sebou spanilú jazdu, ktorá sa skončila až vo štvrťfinále. Čo je za týmto úspechom?

Dôvodom dobrého výkonu vo Wimbledone je práve zlepšenie činností, ktoré som pomenoval v predchádzajúcej otázke, plus posledné týždne sme urobili veľa práce na mentálnej odolnosti.

Boli aj oslavy?

Oslavy neboli, Lulu po zápase s Vekičovou ostala v kŕčoch, odovzdala na kurte všetko a ja som letel hneď po zápase za rodinou na dovolenku. Oslávime to v Bratislave, budúci týždeň začíname prípravu na olympiádu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk