Vlastníctvo Slovana zmenené na nepoznanie: Klub riadi dvojica žien!

Najprv sa hovorilo, že HC Slovan Bratislava predá, teraz ho už vedie s kamarátkou.

Najprv sa hovorilo, že HC Slovan Bratislava predá, teraz ho už vedie s kamarátkou.

Fotogaléria

Dedička po Rudolfovi Hrubom († 69) dcéra Elena Hrubá stojí na čele klubu spolu s kamarátkou a opernou speváčkou Máriou Henselovou. Vlastnícka štruktúra belasých je zmenená na nepoznanie.

Hrubý (získal 57-percentný podiel) vstúpil do Slovana s ďalšími dvoma menšinovými akcionármi - Pavlom Hofstädterom (29 %) a Eduardom Jánošíkom (14 %) v lete 2020. Všetko bolo v klube stabilné, ale všetko zmenila jeho decembrová smrť. Jeho podiel zdedila dcéra Elena. Tá údajne najskôr klub chcela predať do rúk nového záujemcu, pričom sa v médiách najviac spomínala firma J&T Real Estate.

Vyzerá to však tak, že situácia sa v priebehu niekoľkých týždňov zmenila a Elena Hrubá s predajom klubu otáľa. Ba čo viac, poriadne sa zmenila aj vlastnícka štruktúra klubu. Pohľad na obchodný register hovorí jasnou rečou.

Jeden z akcionárov Pavol Hofstädter už nefiguruje podľa výpisu od konca mája v predstavenstve klubu. Z pôvodnej trojice majiteľov tak v Slovane ostal už len Eduard Jánošík, ktorý je členom dozornej rady, a pribudli k nemu ešte dve nové, menej známe mená - Ľubomír Moravík a David Kostka.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk