Zomrel tréner olympijského šampióna: Srdcervúci odkaz do neba!

Z pozície kouča oslavoval aj zisk olympijského zlata! Vo veku 86 rokov zomrel úspešný český atletický tréner Jiří Čechák. 

Z pozície kouča oslavoval aj zisk olympijského zlata! Vo veku 86 rokov zomrel úspešný český atletický tréner Jiří Čechák. 

Fotogaléria

Rodák z Pardubíc sa spolu so svojím bratom Pavlom venoval desaťboju, no do širšieho povedomia verejnosti sa výraznejšie dostal ako tréner tejto disciplíny. Ako 17-ročného si pod svoje krídla vzal Romana Šebrleho, ktorý je považovaný za jedného z najväčších českých športovcov 21. storočia. Neskoršieho olympijského víťaza a svetového rekordmana doviedol k zisku striebra a bronzu z národného šampionátu.

Dojemný odkaz zverenca

Medzi jeho dlhoročných zverencov patril rovnako Ondřej Kopecký. Po tragickej informácii zverejnil na sociálnych sieťach dojemný odkaz. „Odišiel mi veľký kamarát. Človek, ktorý mi ukázal, čo je atletika. Vybral si ma a predal mi všetko, čo sa počas života naučil, aby som to ja mohol posúvať ďalej. V atletike som ho bral ako otca,“ napísal k spoločnej fotografii na sociálne sieti Instagram.

„Veľmi rád som za ním posledné roky chodil na vanilkový puding s jahodami konzultovať techniku disciplín a život mimo športu. Vždy mi poradil a stále mal pravdu, hoci som s ním nie vždy súhlasil. Nepoznám veľa ľudí, ktorí by brali šport tak vážne, s neuveriteľným zápalom a túžbou po úspechu, ale zároveň s obrovskou ľahkosťou a nadhľadom,“ pokračoval na margo Jiřího Čecháka, ktorá bol na začiatku tohto kalendárneho roka uvedený do Siene slávy. Viac vo FOTOGALÉRII!

Anglicko oslavuje nečakaného hrdinu, keď ho víťazným gólom na 2:1 proti Holandsku poslal do boja o trofej Ollie Watkins.
Cesta hrdinu Angličanov sa začala v 6. lige! Doma má sexi dračicu Zobraziť článok

Slovenský futbalista v drese Neapolu Stanislav Lobotka (vpravo) sa teší so spoluhrámi z gólu
Spustí to búrku v Neapole a odíde aj Lobotka? PSG posiela za dve hviezdy poriadny balík Zobraziť článok

Bol dlhoročnou jednotkou českej reprezentácie.
U majstra riešia príchod brankára: Českého reprezentanta k belasým nepustí manželka?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk