Brankár ostal nehybný! Róbert Mak si ukážkovým spôsobom otvoril strelecký účet v Slovane

Prvý súťažný zápas za nový klub, prvý súťažný gól! Róbert Mak prispel k stredajšiemu víťazstvu Slovana Bratislava úspešným zakončením ...
  • Zdroj: TASR

Prvý súťažný zápas za nový klub, prvý súťažný gól! Róbert Mak prispel k stredajšiemu víťazstvu Slovana Bratislava úspešným zakončením spoza šestnástky.

Reprezentačný krídelník prišiel do tímu úradujúceho slovenského majstra počas tohto prestupového obdobia z austrálskeho klubu Sydney FC. Tridsaťtriročný ofenzívny univerzál prišiel do Sydney v roku 2022 po pôsobení v maďarskom Ferencvárosi. Za tím z najväčšieho austrálskeho mesta odohral dokopy 53 ligových zápasov, v ktorých strelil 20 gólov. Mužstvu pomohol k triumfu v Austrálskom pohári a k dvom postupom do ligového semifinále.

Mak je odchovanec Slovana Bratislava, v ktorom pôsobil do svojich pätnástich rokov. V kategórii starších žiakov do 15 rokov prispel k zisku majstrovského titulu. Následne zamieril do akadémie anglického klubu Manchester City, kde v roku 2008 vyhral mládežnícky Pohár FA. Do materského klubu sa počas tohto leta vrátil a hneď pri súťažnej premiére rozjasal fanúšikov. 

„Belasí“ zvíťazili v úvodnom zápase 1. predkola Ligy majstrov nad FC Struga 4:2. Pri súťažnej premiére v materskom klube sa Róbert Mak hneď radoval z prvého presného zásahu. V 36. minúte po rýchlom brejku trafil technicky k žrdi a uzavrel polčasové skóre. Presne mierenou strelou k žrdi nedal brankárovi súpera žiadnu šancu. 

Na tribúnach sa po záverečnom hvizde strhlo hotové šialenstvo.
Dramatické chvíle po semifinále Copa America: Hráči Uruguaja chránili rodiny na tribúnach! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk