V Nitre sa odohrá finále česko-slovenského Super Bowlu: Narazia na seba rytieri

Mesto pod Zoborom zažije veľký sviatok amerického futbalu, keď sa na tamojšom futbalovom štadióne odohrá v sobotu o 18.00 h finále českej ...

Mesto pod Zoborom zažije veľký sviatok amerického futbalu, keď sa na tamojšom futbalovom štadióne odohrá v sobotu o 18.00 h finále českej ligy, v ktorej účinkujú aj slovenské kluby. Czech Bowl je tak akoby česko-slovenský Super Bowl.

Fotogaléria

Záverečný duel tohto ročníka bude rytierskym derby, keďže domáci Nitra Knights v ňom vyzvú Znojmo Knights. Organizátori veria, že pôjde o prelomový moment tohto športu na Slovensku.

Hráči Nitry už dosiahli v tejto sezóne pomyselný double. Nielenže pritiahli finálový zápas českej najvyššej ligy prvýkrát na Slovensko, ale rovnako prvýkrát v histórii získali miesto vo vytúženom finále. Súperom víťaza južnej divízie bude Znojmo.

Finále sa nezaobíde bez celebrít zo športu a spoločenského života. Na zápasy v Nitre chodí s pravidelnosťou viac ako 1 000 divákov. Nechýbali na nich ani známe tváre ako Dušan Tittel, Jaro Slávik či účastníčky Ruže pre nevestu. 

„Za celý klub Nitra Knights môžeme povedať, že sme neskutočne šťastní z toho, že môžeme hostiť finále. Asociácia aj fanúšikovia v Nitre a v celej lige už o nás dlhodobo vedia, že si zakladáme na čo najväčšom športovom zážitku. Ten bude pre celé mesto umocnený aj tým, že sa nám podarilo dostať do finále. Pred Czech Bowl otvárame brány nielen pre fanúšikov oboch tímov, ale pre všetkých milovníkov tohto športu,“ konštatoval generálny partner klubu Samuel Vetrák, ktorý stojí za výrazným vzostupom amerického futbalu v Nitre.

Zaujímavosti finále

  • šou sa odpáli výstrelom z historického dela
  • v polčase budú rôzne vystúpenia a súťaže
  • na ihrisku sa vystrieda takmer 100 hráčov
  • celková hmotnosť oboch tímov: Nitra 3 552 kg, Znojmo 3 833 kg

Športový komentátor Marcel Merčiak.
Marcel Merčiak totálne zopsul legendy i fanúšikov: Tvrdý odkaz! Zobraziť článok

Radosť Renáty Jamrichovej.
Fantázia! Jamrichová si zahrá na Wimbledone semifinále Zobraziť článok

Bol dlhoročnou jednotkou českej reprezentácie.
U majstra riešia príchod brankára: Českého reprezentanta k belasým nepustí manželka?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk