Slovan Bratislava zachránil najstarší hráč: Aké má tajomstvo úspechu? Superman Kucka nemá limit

Ak by ho nemali, dnes by sa vo veľkom riešil ich výsledkový prepadák proti FC Struga.
  • Zdroj: MidJourney

Ak by ho nemali, dnes by sa vo veľkom riešil ich výsledkový prepadák proti FC Struga.

FOTOGALÉRIA: Juraj Kucka

Juraj Kucka (37) však belasých dvomi gólmi v úplnom závere zachránil a po víťazstve 4:2 si pôjdu do Severného Macedónska po očakávaný postup do 2. predkola Ligy majstrov, kde by mali naraziť na slovinské NK Celje. Ako je možné, že v jeho veku, len 10 dní po vypadnutí na ME, hneď takto naskočí do novej sezóny?

Na konci júna smútil po vypadnutí slovenskej reprezentácie v osemfinále proti Anglicku. Následne si Kucka spolu s priateľkou Romanou Bobokovou dopriali krátku dovolenku na gréckom ostrove Mykonos, no stihol sa vrátiť, nastúpiť proti Struge a byť ešte aj hlavnou hviezdou.

LEPŠÍ AKO MLADÍCI

Hostia dokázali po zmene strán vyrovnať z 2:0 na 2:2, pričom pôsobili na trávniku lepšie. Kucka však bol proti, aby Slovan išiel do odvety s nebezpečným výsledkom. Dvomi gólovými hlavičkami v úplnom závere stanovil na konečných a zrejme už aj postupových 4:2. „Po ME som z toho ani nestihol vypadnúť. Mal som oddychovejší režim, ale niežeby som nerobil vôbec nič, musel som cvičiť s ramenom. Poriadna dovolenka bude až na budúci rok alebo v decembri,“ prezradil Kucka.

Ten si nepripúšťal, že by vzhľadom na okolnosti mal mať nejaké úľavy. „Regenerujem lepšie ako niektorí dvadsaťroční. Tréner ma pozná a vie, že keď potrebujem oddych, poviem mu. Poznám svoje telo. Nedá sa predvídať, čo sa stane. Momentálne sa cítim fajn a budem stále pracovať tak, ako som zvyknutý a ako mi to sedí,“ povedal hrdina.


VELEBENIE OD WEISSA

Svojho aktuálne najstaršieho hráča v kádri velebil aj tréner Vladimír Weiss st.: „On nemôže mať voľno, chce trénovať. Je neuveriteľné, čo dokázal po zranení. Denne tu bol 5 - 6 hodín. Chodil po doktoroch, rôznych špecialistoch. Neuveriteľné veci. Klobúk dole, neviem si dnes predstaviť mužstvo bez neho.“

Prvý gól v drese Slovana Robo Mak oslavoval s kapitánom Weissom.
Gólové hody v Bratislave: Slovan zdolal Strugu Zobraziť článok

Tréner však nebol spokojný s niektorými hráčmi. „Stratili sme rýchlostné typy ako Čavrič a silu v strede poľa, kde hral Jaba Kankava. Niekde musíme hrať dôraznejšie, niekde rozumnejšie, ale rýchlosť nenahradíme. Rýchli hráči dominujú vo svete. My sme sa posilnili o dobrých hráčov, ale nie o rýchlych. Na niektorých postoch nie je konkurencia. Boli dobré aj zlé výkony. Musíme rozumne doplniť tím, nie všetko sa nám podarilo,“ pripojil skúsený kouč.

STÁLE SA ZLEPŠUJE

Podľa kondičného trénera Slovana Bratislava Romana Švantnera je Juraj Kucka taký hybrid. „Má fantastické genetické predispozície, aby zvládal zápasy z pohľadu srdcovo-cievneho aparátu aj svalového aparátu. Treba si uvedomiť, že pred dvomi mesiacmi si vykĺbil rameno, následne odohral celé EURO a v stredu hral už za Slovan, tak to je zázrak,“ uviedol známy špecialista.

Tiež vyzdvihol jeho prácu. „Kuco je obrovský profesionál. V jeho prípade to nie je len fráza. Zdravo sa stravuje, dbá na regeneráciu, neustále cvičí aj pred tréningom, aj po ňom. Z pohľadu čísel, ktoré my tréneri sledujeme, sa Juraj stále zlepšuje. Za svoju trénerskú kariéru som to zažil u minima hráčov, ktorí dokázali ešte v tomto veku napredovať,“ dodal.

Róbert Mak sa pri súťažnej premiére v drese Slovana radoval z gólu.
Brankár ostal nehybný! Róbert Mak si ukážkovým spôsobom otvoril strelecký účet v Slovane Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk