Cesta hrdinu Angličanov sa začala v 6. lige! Doma má sexi dračicu

Anglicko oslavuje nečakaného hrdinu, keď ho víťazným gólom na 2:1 v semifinále ME proti Holandsku poslal do boja o trofej Ollie Watkins ...

Anglicko oslavuje nečakaného hrdinu, keď ho víťazným gólom na 2:1 v semifinále ME proti Holandsku poslal do boja o trofej Ollie Watkins (28).

Fotogaléria

Ten pred deviatimi rokmi hrával iba šiestu anglickú ligu, no dnes je viac velebený ako hviezdny Harry Kane (30), ktorého v 81. minúte semifinále vystriedal. Aký je príbeh tohto málo známeho hráča?

Watkins si zahral na turnaji len v druhom zápase, ale aj tak sa nezmazateľne zapísal do jeho dejín. „Čakal som na túto chvíľu celé týždne. Je za tým kopec driny, trvalo to, kým som sa sem dostal a som vďačný za túto príležitosť. Chopil som sa jej oboma rukami a som z toho nadšený. Môžem odprisahať, že som pred zápasom povedal Coleovi Palmerovi, že obaja sa dnes dostaneme na ihrisko a že mi prihrá na gól,“ opísal.

Cesta za vrcholovým futbalom v podaní Watkinsa nebola jednoduchá, viedla cez nižšie súťaže. Angličan robil prvé futbalové kroky v klube Newton Town, neskôr si ho všimli v Exeter City. „Spočiatku som príliš nezaujal. Bol som zvyknutý hrávať s kamarátmi, čo nebol žiadny vážny futbal. Prosperoval som však z toho, že som bol v menšom klube ako Exeter a nie v akadémii z najvyššej kategórie. V mladom veku by mi prerástlo cez hlavu, keby som bol vo veľkej akadémii, takže som bol za Exeter veľmi rád,“ uviedol.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk