Vydieranie rodiny Schumachera: ŠOKUJÚCE detaily odhalené

Veľké odhalenie v kauze vydierania rodiny Michaela Schumachera! Po identite páchateľov sa na verejnosť dostali aj zaujímavé detaily prípadu.
  • Zdroj: Northfoto

Veľké odhalenie v kauze vydierania rodiny Michaela Schumachera! Po identite páchateľov sa na verejnosť dostali aj zaujímavé detaily prípadu.

FOTOGALÉRIA: Schumacher

Objavili sa šokujúce podrobnosti kauzy vydierania rodiny Michaela Schumachera! Po nehode pri lyžovaní detaily zdravotného stavu legendárneho pretekára Formuly 1 jeho rodina prísne tajila. Vydierači sa však zmocnili zdravotnej dokumentácie a všetky podrobnosti o stave Schumachera plánovali zverejniť, ak im nebude zaplatená suma 12 miliónov libier, čo je v prepočte zhruba 14,25 mil. eur.

Dvaja páchatelia boli obvinení z vyhrážania sa rodine legendy Ferrari a zo sprisahania s cieľom odhaliť zdravotný stav Schumachera na temnom webe. Jeden z obvinených takmer päť rokov pracoval ako ochrankár v rodine legendárneho Nemca. Muž, ktorého nemecké úrady označujú ako Markus F., údajne ukradol dva pevné disky s lekárskymi údajmi, v ktorých sú zdravotné záznamy Michaela Schumachera.

Okrem Markusa F. je v kauze vydierania obvinený aj Yilmaz T., ktorého si prvý menovaný údajne najal za finančnú províziu. Manželku Schumachera Corinnu vydierali, že všetky odcudzené informácie o zdravotnom stave Michaela zverejnia, ak im nezaplatí spomínané milióny. Ráno 5. júna Yilmaz T. prezradil, že dostal údaje od tretej strany. Potom dostal e-mailovú adresu na odoslanie niektorých súborov na overenie ich pravosti.

Od nehody Michaela Schumachera na lyžiach uplynulo už 10 rokov.
Hyenizmus najhrubšieho zrna: Tento muž sa mal vyhrážať Schumiho rodine! Zobraziť článok

Bývalý ochrankár rodiny Schumacherovcov potom do celého prípadu zaplietol aj syna Daniela T., ktorý otcovi pomohol založiť anonymnú e-mailovú adresu na odosielanie súborov. Okolo 14:00 toho istého dňa kancelária Schumachera údajne dostala e-mail zo súkromnej adresy, ktorý obsahoval citlivé súbory a obrázky zo zdravotných záznamov Schumachera.

17. júna Yilmaz údajne znova kontaktoval kanceláriu Michaela Schumachera a prvýkrát požadoval 12 miliónov libier výmenou za dva pevné disky s citlivými informáciami. Žiadal vyplatiť polovicu požadovanej sumy výmenou za prvý pevný disk. Po troch dňoch chcel vymeniť druhý pevný disk za zvyšnú sumu. Bývalý ochrankár údajne ukradol okolo 1500 lekárskych spisov vrátane fotografií, videí, zoznamov liekov a obsahu Schumacherovho lekárskeho záznamu, informuje Bild. Niektoré zo spisov páchatelia dokonca poslali rodine ako dôkaz.

Aukcia hodiniek legendárneho pilota F1Michaela Schumachera sa premenila na frašku.
Škandál pri dražbe hodiniek Schumachera: Nečakaný útok, aukciu museli odložiť! Zobraziť článok

3. júna Yilmaz T., ktorý pracoval ako vyhadzovač, zavolal do Schumacherovej kancelárie vo Švajčiarsku pomocou súkromného čísla. Čoskoro rodina Schumachera kontaktovala švajčiarske úrady, aby informovali švajčiarsku políciu o vydieračskom sprisahaní. Švajčiarska a nemecká polícia spolupracovali na vyšetrovaní prípadu.

4. júla polícia zatkla Markusa - hlavného obvineného páchateľa - v jeho byte vo Wülfrathe. Pre údajné vydieranie zadržali aj Yilmaza a jeho syna Daniela. Úrady uviedli, že údajných vydieračov sa im podarilo vypátrať pomocou "technických opatrení". "Po pokročilom vyšetrovaní v súčasnosti predpokladáme, že obvinený syn mohol konať skôr ako spolupáchateľ," informoval hovorca prokuratúry vo Wuppertale Wolf-Tilman Baumert.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk