Holandský kapitán po semifinále besnel: Za TOTO sa rozhodcovia budú spovedať!

Holandská cesta európskym šampionátom je na konci. Oranjes v semifinále prehrali s Anglickom 1:2, pričom veľmi rozhorčený bol po dueli ...

Holandská cesta európskym šampionátom je na konci. Oranjes v semifinále prehrali s Anglickom 1:2, pričom veľmi rozhorčený bol po dueli kapitán Holandska Virgil van Dijk (33). Ten sa poriadne oprel hlavne do rozhodcov!

Fotogaléria

Holanďania začali stretnutie lepšie, keď ich poslal do vedenia krásnou strelou Xavi Simons. Následne z penalty vyrovnal Harry Kane a v samom závere rozhodol o postupe Troch levov Ollie Watkins. Podľa van Dijka bol však pokutový kop veľmi sporný a pred gólom Watkinsa sa mal pískať anglický faul.

"Neviem, či by som k tomu mal niečo hovoriť," povedal po zápase pre zahraničné médiá van Dijk. "Už som to povedal holandským médiám. Myslím, že za všetko hovorí to, že po zápase išiel rozhodca veľmi rýchlo do kabín," pokračoval kapitán Oranjes. "Nemal som čas mu ani podať ruku. Ale je to tak, ako to je, zápas sa skončil, prehrali sme. Určité momenty boli zrejmé, mali sa vyvíjať naším smerom, ale nevyvíjali sa," povzdychol so obranca Liverpoolu.

„Je ťažké sa s tým zmieriť. Bol to ťažký rok. Mali sme veľký sen a vedeli sme, že by sme ho mohli dosiahnuť. Rozhodcovia sa za svoje rozhodnutia budú musieť spovedať,“ besnel 33-ročný stopér. "Neprišli za nami, vôbec s nami nehovorili a nič nám nevysvetľovali. Pritom my, keď už urobíme niečo zle, tak musíme vysvetľovať všetko. Nechcem sa ale vyhovárať. Musíme sa pozrieť sami na seba," uzavrel van Dijk.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk