Po Calzonovom výleve to schytal aj Kováčik: Prečo sa ich nezastal?

Prečo sa ich vedľa sediaci pán v okuliaroch nezastal? Po výleve trénera Francesca Calzonu po návrate z EURO 2024 v Nemecku to schytáva ...
  • Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Prečo sa ich vedľa sediaci pán v okuliaroch nezastal? Po výleve trénera Francesca Calzonu po návrate z EURO 2024 v Nemecku to schytáva aj prezident futbalového zväzu Ján Kováčik.

FOTOGALÉRIA: Francesco Calzona

Slovenská futbalová reprezentácia zanechala svojimi výkonmi na EURO 2024 výborný dojem. Bola minútu od senzačného postupu cez Anglicko v osemfinále, porazila Belgicko. Tréner Francesco Calzona si na tlačovej konferencii po prílete z Nemecka zobral na mušku svojich kritikov a poriadne im naložil. Menoval Ladislava Borbélyho, Róberta Vitteka, Jána Muchu a spomenul aj "najznámejšiu slovenskú futbalovú rodinu", čím narážal jednoznačne na Weissovcov.

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Weiss poslal odkaz Calzonovi: Mak ti zachránil kožu! Neurážaj ľudí, ktorí... Zobraziť článok

Bývalý reprezentačný kanonier Róbert Vittek sa slovami Calzonu cítil dotknutý. "Som trochu rozčarovaný z toho, čo som počul. Naša „kritika“ bola smerovaná k výberu trénera, ktorý nebol štandardný, myslím si, že to všetci vieme. O mne tvrdil, že som sa tešil z vypadnutia Slovenska, čo naozaj nie je pravda. Mal by trocha ubrať zo svojho ega. Po svojom úspechu si narobil veľa nepriateľov. Neviem si predstaviť, že by Slovák ohováral Talianov. My sme niečo pre Slovensko urobili," reagoval Vittek pre Futbalový magazín.

Futbalový expert Vladimír Koník poukázal na to, že prezident zväzu Ján Kováčik sa bývalých hráčov po kritike od Calzonu nezastal. "Mrzí ma, že pri Calzonovi sedí pán v okuliaroch, ktorý sa nezastane ľudí, ktorí nemálo spravili pre slovenský futbal. Ak je tu podľa Calzonu desať ľudí, ktorí škodia, tak veľmi rád by som do tej skupiny patril, lebo ide o ľudí, ktorí tu niečo znamenajú a niečo vykonali pre slovenský futbal."

 

Odporúčame z TIVI.sk