Bývalí hokejisti sa konečne stretli s cyklistickou legendou: Saganov fanúšik v brankárskej maske

Splnil sa im sen! Bývalí hokejoví reprezentanti, gólman Karol Križan (44) a útočník Ivan Dornič ml. (39), už dlhé roky holdujú cyklistike.

Splnil sa im sen! Bývalí hokejoví reprezentanti, gólman Karol Križan (44) a útočník Ivan Dornič ml. (39), už dlhé roky holdujú cyklistike.

Fotogaléria

Obaja sú veľkými fanúšikmi trojnásobného majstra sveta Petra Sagana (34). A až teraz pred pár dňami sa im podarilo s ním osobne stretnúť a urobiť si spoločné fotky. Stalo sa tak na pretekoch Okolo Slovenska. Syn legendy bratislavského Slovana Dornič junior ho dokonca na trati povzbudzoval v hokejovej maske.

Niektorí športovci po konci profesionálnej kariéry podľahnú golfu či tenisu, iní zase cyklistike. A presne to platí aj o niekdajšom gólmanovi národného tímu Karolovi Križanovi, ktorý bol päťkrát na svetovom šampionáte a raz na zimnej olympiáde. A rovnako aj o útočníkovi Ivanovi Dorničovi ml., ktorý má dva slovenské tituly so Slovanom Bratislava, bol draftovaný do NHL klubom New York Rangers a reprezentoval v mládežníckych výberoch. „S Karolom sa poznáme roky a posledných desať spolu takto jazdíme na bicykloch. Chodíme s partiami na rôzne výjazdy, veľmi nás to baví. Samozrejme, náš idol v tomto športe je Peter Sagan,“ povedal pre Nový Čas Dornič ml.

„Ja som si dokonca dal na svoju hokejovú masku zobraziť fotku Peťa Sagana. Bol pre mňa veľkým športovým vzorom. Konečne som sa s ním po rokoch teraz stretol a aj odfotil,“ reagoval Križan, ktorý v minulosti získal švédsky titul v drese MoDo a dva slovenské so Zvolenom.

Jeho parťák Dornič dokonca v tejto maske na nedávnych pretekoch Okolo Slovenska aj Saganovi fandil priamo na trati. „Dal som si ju v jednom stúpaní na hlavu a utekal som za ním. Bola to trošku zábava,“ pousmial sa Ivan, ktorého tiež teší, že má vo svojej zbierke na pamiatku fotku s cyklistickou legendou.

Odporúčame z TIVI.sk