Hancko jednou nohou v Madride, do hry však vstupuje Manchester: Prestup za 30 miliónov?

Pečie sa slovenský prestup leta? Všetko tomu nasvedčuje! Dávid Hancko (26) je podľa viacerých španielskych zdrojov už jednou nohou v ...

Pečie sa slovenský prestup leta? Všetko tomu nasvedčuje! Dávid Hancko (26) je podľa viacerých španielskych zdrojov už jednou nohou v Atléticu Madrid.

Fotogaléria

Dohodnutá má byť aj prestupová suma. Z odchovanca Kamenca pod Vtáčnikom môže byť druhý najdrahší hráč našej histórie. Viac zaplatil už len Inter Miláno za Milana Škriniara. Do hry sa však prihlásil aj Manchester United!

Hanckove dni vo Feyenoorde Rotterdam sú, zdá sa, spočítané a čoskoro prestúpi na lepšiu adresu, ktorou má byť madridské Atlético. Tento transfer naznačil nedávno aj jeho agent Branislav Jašurek (42) pre STVR: „Musím povedať, že zo všetkých klubov, ktoré momentálne o Dávida majú nejaký záujem, tak Atlético je pre nás na prvom mieste.“ Keďže šumy v posledných hodinách silnejú, oslovili sme priamo hráčovho agenta, aká je situácia. Že sa niečo chystá, naznačilo aj to, že teraz o tom nechcel hovoriť.

Lietajú milióny

V holandskom klube síce náš reprezentant predĺžil zmluvu len vo februári do leta 2028, no to sa skôr bralo tak, že vedenie Feyenoordu si chce zlepšiť pozíciu pred letom na čo najdrahší predaj. A ten zrejme aj dosiahne! „Dohoda by mala byť uzavretá približne za 27 miliónov eur a k tomu ďalšie 3 milióny v bonusoch. Hancko je veľmi blízko prestupu do Atlética,“ tvrdí portál MercadoATM.

Greg Johnson.
Strašidelné zistenie: Bývalý hokejista NHL spáchal samovraždu kvôli diagnóze, ktorou trpel aj Svatoš! Zobraziť článok

Ďalšie zdroje uvádzajú, že madridský veľkoklub pripravil pre Slováka kontrakt do leta 2029, pričom ho vraj stačí už len podpísať. Ak by sa aj s bonusmi potvrdila prestupová suma 30 miliónov eur, bol by to druhý najdrahší prestup v slovenskej histórii. Viac zaplatil len Inter Miláno za Milana Škriniara, keď ho údajne podľa transfermarkt.com vykúpil v roku 2017 zo Sampdorie Janov celkovo za 34 miliónov eur.

Diabli sú v hre

Do hry však v posledných hodinách mal vstúpiť aj Manchester United. Dôvody sú jasné, keďže Hancko spĺňa všetky kritériá, ktoré Červení diabli potrebujú. Je ľavonohý, môže hrať v strede obrany aj na jej kraji, navyše Argentínčan Lisandro Martínez (26) a Angličan Luke Shaw (28), ktorí operujú na týchto pozíciách v klube, sú často zranení.

Srbský tenista Novak Djokovič.
Djokovičovi praskli nervy: TOTO spravil po necelých dvoch minútach rozhovoru! Zobraziť článok

Denník Manchester Evening News uvádza, že Hancko zaujal holandského trénera Erika ten Haga, ktorého len nedávno klub potvrdil, že pokračuje vo funkcii. To zrejme rozbehlo aj záujem o nášho hráča. „Cenovku 25 až 50 miliónov eur za Hancka však môžu v United považovať za príliš vysokú, keďže ešte neukázal svoje kvality v TOP lige,“ uvádza denník.

TOP slovenské prestupy

1. Milan Škriniar 2017 Sampdoria Janov, Inter Miláno 34 mil. eur

2. Stanislav Lobotka 2020 Celta Vigo, SSC Neapol 23 mil. eur

3. Vratislav Greško 2002 Inter Miláno, Parma 21,5 mil. eur

4. Marek Hamšík 2019 SSC Neapol, FC Ta-Lien 20 mil. eur

5. Denis Vavro 2019 FC Kodaň, Lazio Rím 10,5 mil. eur

Peter Budaj reprezentoval Slovensko na troch olympijských hrách a na dvoch majstrovstvách sveta.
Nečakaná správa: Bývalý reprezentačný gólman hlási svoj návrat do NHL! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk