Slovenskú hviezdu lákali do Ruska: Nebudem klamať, ponuka prišla! Cíti však veľkú šancu na NHL

Patril medzi najlepších slovenských hráčov na májových majstrovstvách sveta v Česku. Miloš Kelemen priznal, že dostal ponuku z ruskej ...
  • Zdroj: SITA/AP

Patril medzi najlepších slovenských hráčov na májových majstrovstvách sveta v Česku. Miloš Kelemen priznal, že dostal ponuku z ruskej KHL, ale preferoval zotrvanie v zámorí. Podľa telefonátov vycítil veľkú šancu, že by mohol sezónu začať v NHL.

FOTOGALÉRIA: Miloš Kelemen

Slovenský útočník Miloš Kelemen vytvoril s Pavlom Regendom a Martinom Pospíšilom údernú formáciu, ktorá bola našou najlepšou na májových majstrovstvách sveta v Česku. Svojou rýchlosťou, tvrdosťou a fyzickou hrou boli postrachom súperov. Kelemenovi skončila po uplynulej sezóne dvojročná zmluva s Arizonou Coyotes. No ako obmedzený voľný hráč sa dohodol s nováčikom NHL Utah Hockey Club na ročnom kontrakte.

Arizona poslala Kelemena späť na farmu.
Kelemen v novom drese: Slovenský hokejista podpísal zmluvu s klubom NHL Zobraziť článok

Do Utahu sa presťahovali Coyotes po dlhotrvajúcich problémov s domácou arénou, ktorá nespĺňala štandardy zámorskej profiligy. Nový klub, nové prostredie. Kelemen si dáva poslednú šancu preraziť do NHL. "Skúsim ešte rok. Podľa telefonátov je veľká šanca, že by som mohol začať hore," cituje Kelemena redaktor RTVS Patrik Mitas v príspevku na sociálnej sieti X.

Miloš Kelemen počas dvojročného pôsobenia v zámorí odohral v NHL za Coyotes dokopy 24 zápasov s bilanciou gól a asistencia. Na farme v Tucsone sa vypracoval na jedného z lídrov a najlepších hráčov. V minulej sezóne mal na konte 32 bodov v 54 zápasoch základnej časti AHL. Priznal, že po sezóne mal aj ponuku z ruskej KHL, no odmietol ju. "Písalo sa o Rusku. Nebudem klamať. Ponuka prišla. Priorita bola Amerika, takže som čakal iba na Utah."

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk