Príde Trnava o svoj klenot? Záujem z dvoch európskych líg, agent prezradil čiastku

Spartak Trnava môže prísť o jednu zo svojich kľúčových opôr! O mladého obrancu Sebastiana Kóšu, ktorý bol aj v nominácii trénera Francesca ...
  • Zdroj: TASR - František Iván

Spartak Trnava môže prísť o jednu zo svojich kľúčových opôr! O mladého obrancu Sebastiana Kóšu, ktorý bol aj v nominácii trénera Francesca Calzonu na EURO 2024, je záujem. Spomínajú sa dve európske súťaže a agent prezradil aj približnú prestupovú čiastku, ktorá je v hre.

FOTOGALÉRIA: Kóša

Obranca Sebastian Kóša má síce len 20 rokov, no v slovenskej lige odohral už štyri sezóny. Patrí medzi kľúčových hráčov Spartaka Trnava a jeho meno nechýbalo v nominácii trénera Francesca Calzonu na EURO 2024. Vyzerá to tak, že jeho čas v Trnave a slovenskej lige celkovo, sa blíži ku koncu. Avizuje to jeho agent Roman Vojtek v rozhovore pre TVNOVINY.sk. "Uvedomujeme si, že prichádza čas zmeny. Na Slovensku už totiž zrejme dosiahol svoj výkonnostný strop. Neviem, či sa v rámci Niké ligy má ešte kam posunúť, a tak si myslíme, že by už mal zmeniť klub."

Kóša by sa chcel posunúť zo slovenskej ligy ďalej, no samozrejme ešte nie do top ligy, kde by pravdepodobne veľký priestor nedostal a vysedávanie na lavičke by 20-ročnému futbalistovi v rozvoji nepomohlo. V hre sú dve európske súťaže, ktoré by mohli byť potrebným medzistupňom pre Kóšu. "Indikácie záujmu sú z poľskej ligy, takisto z belgickej. V tejto chvíli sú tieto dve krajiny najreálnejšie. Situáciu okolo Sebastiana však zisťujú aj kluby zo Škandinávie, trebárs z Nórska," prezradil hráčov agent. "Ak by sa konkretizovala situácia v Poľsku alebo v Belgicku, mohla by to byť správna voľba. V týchto ligách je viac súbojov, majú vyššie tempo, hrá sa vo vyššej intenzite. To je práve to, čo on potrebuje," dodal.

TOTO nečakal takmer nikto: Prijme Ronaldo ponuku od obrovského exrivala? Zobraziť článok

Špecializovaný portál Transfermarkt odhaduje trhovú hodnotu Sebastiana Kóšu na 1,2 mil. eur. Jeho agent Roman Vojtek potvrdzuje, že v hre je prestupová čiastka na približne uvedenej úrovni. "Cena sa určuje na základe výkonnosti, charakteristiky hráča, dopytom na trhu, ale aj kvalitou ligy, v ktorej hráč pôsobí. Nepredpokladám preto, že momentálne dá niekto za neho dva milióny eur. Hýbeme sa približne v číslach, aké uvádza Transfermarkt. To by momentálne mohla byť jeho reálna cena."

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk