Ostrá kritika od Ivana Kmotríka ml.: TAKTO to v Slovane ďalej nepôjde!

Futbalový klub Slovan Bratislava odštartuje svoju ďalšiu sezónu už v stredu 9. júla, keď na Tehelnom poli privíta macedónskeho majstra ...

Futbalový klub Slovan Bratislava odštartuje svoju ďalšiu sezónu už v stredu 9. júla, keď na Tehelnom poli privíta macedónskeho majstra FC Struga.

Fotogaléria

Na predzápasovej tlačovej konferencii zaujal najmä generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml., ktorý neskrýval svoje sklamanie nad aktuálnou fanúšikovskou podporou.

"Čaká nás veľmi náročná sezóna, z pohľadu budúcnosti až rozhodujúca. Klub je na rázcestí, ďalší ročník nám napovie, akou cestou ísť do budúcna," povedal Kmotrík na úvod.

"Keď sme ako rodina vstupovali do klubu, nachádzal sa na nejakej úrovni. Mali sme sny a ciele, ktoré sa mnohokrát podarilo naplniť. Jedným z nich bol návrat na mapu Európy a urobiť zo Slovana znovu rešpektovaný klub, tak ako tomu bolo v minulosti," pokračoval.

"Musím však povedať, že sa nám nedarí splniť jeden cieľ, ktorým je prilákanie fanúšikov aj na domáce ligové zápasy. Je to pre nás do budúcna kľúčové. Mnohokrát sme konfrontovaní s našou konkurenciou v rámci Európy, ako napríklad Sparta Praha, Slavia Praha, Ferencváros, Sturm Graz či Rapid Viedeň," opísal generálny riaditeľ aktuálne problémy slovenského majstra.

Radosť Dávida po expresnom góle.
Unikli fantastické správy: Dávid Hancko má oficiálne smerovať do Atlética Madrid! Zobraziť článok

"Ak sa pozrieme na nich, tak sa nám na mnohých úrovniach podarilo týmto klubom vyrovnať, či už je to štadión, infraštruktúra, zázemie alebo hráčsky káder. Sú to veľmi kvalitní hráči a fantastický tréneri.Všetci vidíme, ako Európa napreduje. Kluby idú dopredu.

Sparta a Slavia majú vyše 15 tisíc permanentiek a vypredané štadióny. Majú tak obrovské príjmy od fanúšikov, ktoré sú schopní reinvestovať do klubu, milióny idú na nákupy hráčov," povedal Kmotrík o diametrálne odlišnej situácii v kluboch našich susedov.

"Musíme si povedať, kde chceme, aby bol Slovan o jeden, dva alebo tri roky a či sme schopní sa týmto klubom vyrovnať. Bez väčšej podpory fanúšikov to, bohužiaľ, už nepôjde. Fanúšikovia tu sú, ten potenciál tu je."

"No nestačí to na to, keď vypredáme Tehelné pole päť alebo šesťkrát do roka, aby sme mohli investovať v prestupových oknách tak ako Slavia alebo Sparta. Ak toto nezmeníme, nebudeme im môcť žiadnym spôsobom konkurovať. Budú sa nám vzďaľovať a my budeme musieť rozmýšľať, čo ďalej," hovorí sklamaný Ivan Kmotrík ml.

Slovenský hokejista Christian Jaroš.
Hviezdny slovenský obranca mení dres: Upísal sa gigantovi ruskej KHL! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk