Hviezdy z NBA sa pobili v bare: Musela zasahovať bezpečnostná služba!

Boli jeden krok od postupu na olympiádu do Paríža, ale namiesto toho majú medzinárodnú hanbu.

Boli jeden krok od postupu na olympiádu do Paríža, ale namiesto toho majú medzinárodnú hanbu.

Fotogaléria

Chorvátski basketbalisti sa po prehre s Gréckom vo finále turnaja olympijskej kvalifikácie vybrali do nočného baru v Alimose na predmestí Atén, kde sa zaplietli do bitky. Hviezdy z NBA Ivica Zubac (27) a Dario Šarič (30) majú čo vysvetľovať. 

Chorvátom sa nepodarilo prebojovať na OH 2024 v Paríži, keď v rozhodujúcom dueli na kvalifikačnom turnaji v Pireu podľahli domácim Grékom 69:80, hoci po prvom polčase vyhrávali 45:39. Po zápase, ktorý ich pripravil o olympijský sen, sa rozhodli stráviť nejaký čas spolu a vydali sa do jedného z aténskych nočných barov. Tam sa zaplietli do incidentu, ktorý zachytili svedkovia na mobiloch.

Do šarvátky sa zapojili Ivica Zubac, hráč klubu NBA Los Angeles Clippers, kapitán národného tímu Dario Šarič z tímu Denver Nuggets i ďalší nemenovaní hráči. Bitku ukončil až zásah bezpečnostnej služby. Zubac so Šaričom následne opustili bar. Nie je známe, čo bolo príčinou, ktorá vyvolala bitku, podľa TMZ Sports polícia zrejme nebola privolaná.

Generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík ml..
Ostrá kritika od Ivana Kmotríka ml.: TAKTO to v Slovane ďalej nepôjde! Zobraziť článok

K incidentu sa vyjadrila aj Chorvátska basketbalová federácia: „Niektorí z hráčov sa stali najprv terčmi verbálneho a následne aj fyzického útoku a boli nútení sa brániť. Bol to krátky incident, ktorý ukončil zásah bezpečnostnej služby.“

Ako sa k tomu postavia ich zamestnávatelia, zatiaľ nebolo známe. Šarič pritom len pred mesiacom podpísal s Denverom dvojročný kontrakt približne na 10 miliónov eur. Zubac má v LA Clippers ešte ročnú zmluvu.

Ivica Zubac

Klub: Los Angeles Clippers

Ročný plat: 10,85 mil. eur

Dario Šarič

Klub: Denver Nuggets

Ročný plat: 4,78 mil. eur

Španieli zdolali Francúzov výsledkom 2:1 a stali sa prvými finalistami ME 2024.
Španieli oslavujú postup do finále: Ich 16-ročný útočník sa zapísal do histórie! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk