Bývalý gólman Mucha o ťahákoch pri jedenástkach: TAKTO to robíme v Slovane!

Pomohol si ťahákom a prinieslo to úspech! Futbalisti Anglicka dnes o 21.00 hod. nastúpia v semifinále európskeho šampionátu proti Holandsku. ...

Pomohol si ťahákom a prinieslo to úspech! Futbalisti Anglicka dnes o 21.00 hod. nastúpia v semifinále európskeho šampionátu proti Holandsku.

Fotogaléria

Postup medzi štvoricu najlepších si vybojovali vďaka penaltovému rozstrelu vo štvrťfinále so Švajčiarskom, kde mal gólman Albiónu Jordan Pickford (30) nalepené na fľaši mená hráčov súpera, ako by mali kopať jedenástky. Denník Nový Čas oslovil bývalého slovenského brankára Jána Muchu (41), či to vo svojej kariére zažil a či niečo podobné teraz praktizuje v Slovane.

V podaní anglického gólmana nešlo o žiadnu novinku, podobné pomôcky už použil v klube. Podľa Muchu technológia napreduje a naplno sa už využíva aj v športe, čo je toho dôkazom.

Iná doba

„Počas mojej kariéry som takéto vymoženosti nezažil. Vtedy neboli také plat­formy, tréneri nemali okamžite k dispozícii videá a nemohli hneď reagovať. Teraz je iná doba. Dokážete si cez tieto aplikácie pozrieť každého hráča a okamžite to vyhodnotiť,“ vyjadril sa na úvod bývalý skvelý gólman.

„Treba však povedať, že stále to je iba analýza, realita môže byť na trávniku úplne iná, pretože stále ide o ľudský faktor. Ale, samozrejme, môže to brankárom pomôcť, keď majú takto detailne napísaných hráčov súpera,“ pripojil účastník MS 2010 a ME 2016.

Generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík ml..
Ostrá kritika od Ivana Kmotríka ml.: TAKTO to v Slovane ďalej nepôjde! Zobraziť článok

Každý zápas

Mucha je už druhú sezónu trénerom brankárov slovenského šampióna zo Slovana. Zaujímalo nás, či v minulom ročníku aj belasí použili takýto ťahák. „Tento na fľaši nie, ale robíme brankárom pri každom zápase, či už súťažnom, alebo prípravnom, analýzu na penaltový rozstrel. Gólmani to dostanú 48 hodín pred duelom do svojich telefónov a môžu si to naštudovať.

Pickfordov štýl sa mu nepáči

Mucha sa vyjadril aj k štýlu anglického gólmana Pickforda, ktorý často provokuje. „Presne pre tento jeho štýl prezentácie sa mi Pickford osobne nepáči. Takže nie som zástancom tohto brankára. Som zvedavý, ako zápas napokon dopadne,“ dodal Mucha.

Radosť Dávida po expresnom góle.
Unikli fantastické správy: Dávid Hancko má oficiálne smerovať do Atlética Madrid! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk