Peter Pekarík o recepte na skvelú formu: Cukor u mňa nenájdete

Jeho výkony na európskom šampionáte boli pre slovenských fanúšikov príjemným prekvapením, ale vlastne boli len odmenou za jeho ukážkovú ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Jeho výkony na európskom šampionáte boli pre slovenských fanúšikov príjemným prekvapením, ale vlastne boli len odmenou za jeho ukážkovú tvrdú prácu. Mnohí Petra Pekaríka (37) spochybňovali, keďže v drese Herthy Berlín odohral v sezóne len 122 minút. No on sa sám dokázal na EURO tak dokonale pripraviť, že mali problém cez neho prejsť aj svetové hviezdy.

FOTOGALÉRIA: Peter Pekarik

Cukor a alkohol? Tieto dve obľúbené veci mnohých Slovákov v jedálničku Petra Pekaríka nenájdete. Jeho slasťou je tvrdá práca a cvičenie, keďže si chce nielen predĺžiť futbalovú kariéru, ale aj sa dobre cítiť. „Strava má v mojej kariére veľký význam. Cukor, zákusky, mrazené alebo vyprážané veci u nás doma nenájdete,” uviedol skvelý pravý obranca v relácii Taký je futbal, kde bol aj spolu s manželkou Lujzou, ktorá prezradila, ako vyzerá u nich narodeninová torta: „Ja mám rada čokoládovú. Keď má narodeniny Peter, tak mu pripravím čokoládovú tortu. On sfúkne sviečky a tortu nechá pre mňa.”

Španiel Fabian Ruiz sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu.
Dráma po skončení semifinále: Člen bezpečnostnej služby zranil kapitána Španielov! Zobraziť článok

Pekarík však vyniká aj v cvičení, veď má doma malú posilňovňu. Hviezdny nórsky útočník Erling Haaland údajne nezaspí, kým neurobí za deň aspoň tisíc brušákov. Zvládne takéto čísla aj o 14 rokov starší Slovák? „Dôležité je, či je na programe ľahší alebo ťažší tréning. Keď je ľahší, doprajem si ich, keď ťažší, tak si to prispôsobím. Priemerne za deň urobím takých 600 - 700 brušákov,” dodal.

Vráti sa do Žiliny?

Od tohto mesiaca je Pekarík voľný hráč a aktuálne rieši svoju klubovú budúcnosť. „Prestupový kolotoč sa len rozbieha, pričom verím, že bude z čoho vyberať. Návrat do Žiliny je však jednou z možností,“ priznal hráč, ktorý chce pokračovať aj v reprezentácii.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk