Slovan odštartuje sezónu v predkole Ligy majstrov, Mak: Neviem sa dočkať!

Slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava začne novú sezónu už v stredu o 19.00 h domácim zápasom 1. predkola Ligy majstrov proti ...

Slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava začne novú sezónu už v stredu o 19.00 h domácim zápasom 1. predkola Ligy majstrov proti tímu FC Struga.

Fotogaléria

Cieľom "belasých" je zvládnuť dvojzápas proti úradujúcemu majstrovi zo Severného Macedónska, no uvedomujú si, že úvod pohárovej Európy býva náročný.

Veľká neznáma v 1. predkole Ligy majstrov

Struga sa predstaví v úvodnej fáze LM iba druhýkrát vo svojej deväťročnej existencii. Premiérovo v nej štartovala vlani po zisku historického ligového titulu. Slovanisti sa presvedčili o náročnosti prvého predkola pred rokom, keď v úvodnom stretnutí iba remizovali na Tehelnom poli s luxemburským majstrom FC Swift Hesperange 1:1.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Postup si zabezpečili na pôde súpera víťazstvom 2:0. "Už sme zvyknutí, že v každej sezóne hráme hneď v úvode veľmi dôležité zápasy. V kabíne sme dobre nastavení, koncentrujeme sa na stredu. Spravíme všetko, čo bude potrebné na to, aby sme uspeli a vytvorili si dobrú pozíciu do odvety," povedal pre klubový web obranca Kenan Bajrič.

Slovan zvládol prvé predkolo LM v uplynulých troch ročníkoch, no vždy po dramatickom priebehu. Pred troma rokmi prešli "belasí" cez írsky Shamrock Rovers po výsledkoch 2:0 doma a 1:2 vonku. O rok neskôr vyradili gruzínske Dinamo Batumi (0:0 doma, 2:1 pp vonku) a pred rokom Swift. "Myslím si, že si z minulého roka môžeme niečo vziať, aby sme to tentoraz doma zvládli výsledkovo lepšie. Európske predkolá sú nevyspytateľné. Máte len dva zápasy, takže je dôležité vyvarovať sa chýb a byť stopercentní od prvej minúty úvodného duelu do poslednej sekundy odvety," vyjadril sa Bajrič.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk