Kto postúpi do finále Eura? Dátová analýza to vidí na túto dvojicu

Vo svete moderných technológií je dátová analýza neodmysliteľnou súčasťou futbalu. Okrem trénerov využívajú dáta aj stávkové kancelárie ...

Vo svete moderných technológií je dátová analýza neodmysliteľnou súčasťou futbalu. Okrem trénerov využívajú dáta aj stávkové kancelárie či rôzne webové stránky na predikciu výsledkov.

Fotogaléria

Portál Opta Analyst prináša fanúšikom analýzy zápasov viacerých súťaží. Samozrejme, aj veľkých národných šampionátov. Zaujímavé je sledovať predikciu semifinálových duelov na EURO 2024.

Štyri najlepšie tímy Európy sú natoľko vyrovnané, že aj percentá pravdepodobnosti postupu jednotlivých reprezentácií do finále sú veľmi podobné.

Ronaldovi odporúčajú viacerí experti zavesiť reprezentačné kopačky na klinec.
Je čas skončiť: Svetové médiá a experti sa pustili do Ronalda! Zobraziť článok

Španielsko - Francúzsko

Analýza expertov ukazuje, že zápas by mali vyhrať hráči z Pyrenejského polostrova - 36,5%. Francúzi majú podľa analytikov 31, 9% šancu na úspech a remíza je pravdepodobná na 31,6%.

Ak sa pozrieme na šance postupu, tak Španieli sa dostanú do finále s väčšou pravdepodobnosťou ako Francúzsko. 53, 51% - 46, 49% v prospech Španielska.

Čech má neďaleko Porta svoju reštauráciu Mindelo, ktorú vedie spoločne s manželkou.
Bývalý futbalista Marek Čech o ME: Ronaldovi turnaj nevyšiel, TOTO je môj favorit na titul! Zobraziť článok

Holandsko - Anglicko

Angličania sú v roli mierneho favorita - 37,8%. Výhra Holandska je pravdepodobná na 31, 6% a podľa dát je pravdepodobné predĺženie na 30,6%.

Pravdepodobnosť postupu je ešte vyrovnanejšia. 51,51% - 48,49% v prospech Anglicka.

Na ME naskočil do každého zápasu z lavičky.
Expert o možnom prestupe Suslova do Juventusu: Ešte nemal sezónu, ktorá by ho tam dostala! Zobraziť článok

Kto bude vo finále?

O tom, kto bude vo finále ME, samozrejme, nerozhodujú štatistiky či dáta, ale góly v semifinálových dueloch. Futbalové zápasy rozhodujú malé detaily a chyby, ktoré akokoľvek dobrý nástroj nevie predpovedať. Avšak podľa Opta Analyst sa v Berlíne predstavia Španieli proti Angličanom. 

Video: Tomáš Rigo sa bude ženiť

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk