Pískali a bučali! Djokovič si potom zobral slovo: Posmešný odkaz kritikom!

Srbský tenista Novak Djokovič potvrdil pozíciu favorita a postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V pozícii ...

Srbský tenista Novak Djokovič potvrdil pozíciu favorita a postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V pozícii dvojky "pavúka" si poradil s pätnástym nasadeným Dánom Holgerom Runem v troch setoch 6:3, 6:4 a 6:2.

Fotogaléria

Medzi osmičku najlepších postúpil aj Američan Taylor Fritz. V osemfinále zdolal štvorku "pavúka" Nemca Alexandra Zvereva v päťsetovej dráme za vyše tri a pol hodiny, hoci prehrával 0:2 na sety. Napokon triumfoval 4:6, 6:7 (4), 6:4, 7:6 (3) a 6:3.

Pre 26-ročného Fritza znamená účasť vo štvrťfinále vyrovnanie grandslamového maxima. Jeho obrat sa začal rodiť v treťom sete, počas ktorého prehrával 3:4. Na svojom podaní vyrovnal na 4:4, no následne vôbec prvýkrát v dovtedajšom priebehu zápasu brejkol súpera a úspešnou koncovkou setu sa naštartoval k obratu. Súperi si vo štvrtom sete postrážili servis a v rozhodujúcom piatom diváci videli iba jeden brejk, po ktorom Fritz odskočil na 3:1. "Bolo úžasné odohrať takýto zápas na centrálnom dvorci. Stále som hral veľmi dobre. Po tom, čo som prehral prvé dva sety, som si vravel, že by nebolo v poriadku hrať dobre a prehrať tri sety za sebou," uviedol Fritz.

V ďalšom zápase sa nasadená trinástka stretne s Talianom Lorenzom Musettim, ktorý v osemfinále zdolal Francúza Giovanniho Mpetshiho Perricarda v štyroch setoch 4:6, 6:3, 6:3, 6:2. Bilanciu vzájomných zápasov upravil na 2:0. Pre 22-ročného Musettiho, ktorý vo Wimbledone štartuje v pozícii 25. nasadeného, ide o nové maximum na turnajoch veľkej štvorky.

Dvojhra - osemfinále:

Novak Djokovič (Srb.-2) - Holger Rune (Dán.-15) 6:3, 6:4, 6:2, Taylor Fritz (USA-13) - Alexander Zverev (Nem.-4) 4:6, 6:7 (4), 6:4, 7:6 (3), 6:3, Alex De Minaur (Aus.-9) - Arthur Fils (Fr.) 6:2, 6:4, 4:6, 6:3, Lorenzo Musetti (Tal.-25) - Giovanni Mpetshi Perricard (Fr.) 4:6, 6:3, 6:3, 6:2

Český tenistka Petra Kvitová porodila synčeka Petra.
Česká tenistka Kvitová je mamou: Toto je jej poklad... Zobraziť článok

Od nehody Michaela Schumachera na lyžiach uplynulo už 10 rokov.
Hyenizmus najhrubšieho zrna: Tento muž sa mal vyhrážať Schumiho rodine! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk