Pískali a bučali! Djokovič si potom zobral slovo: Posmešný odkaz kritikom!

Srbský tenista Novak Djokovič potvrdil pozíciu favorita a postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V pozícii ...

Srbský tenista Novak Djokovič potvrdil pozíciu favorita a postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V pozícii dvojky "pavúka" si poradil s pätnástym nasadeným Dánom Holgerom Runem v troch setoch 6:3, 6:4 a 6:2.

Fotogaléria

Sedemnásobný wimbledonský víťaz sa vo štvrťfinále stretne s deviatym nasadeným Austrálčanom Alexom De Minaurom, ktorý v osemfinále zdolal Francúza Arthura Filsa za takmer tri hodiny 6:2, 6:4, 4:6, 6:3.

Djokovič sa v pozápasovom rozhovore vyjadril k divákom, ktorí na neho počas zápasu bučali. Priaznivci dánskeho tenistu často skandovali nahlas "Ruuuuuuune". "Všetkým fanúšikom, ktorí majú rešpekt a ktorí tu dnes večer zostali, chcem povedať: Ďakujem vám z celého srdca. Cením si to. A všetkým ľuďom, ktorí sa rozhodli nerešpektovať hráča – v tomto prípade mňa – prajem dobrú noc. Veľmi dobrú, dobrúúúú noc," povedal Djokovič.

Po pätnástom postupe do wimbledonského štvrťfinále hovoril najmä o chýbajúcom rešpekte divákov. "Hral som v oveľa nepriateľskom prostredí, môžete mi veriť. Nemôže sa ma to dotknúť. Už som na okruhu viac ako 20 rokov a viem, ako to funguje. Poznám všetky triky. Viem, že diváci fandili Runemu, ale to nie je výhovorka ich bučania. Je to v poriadku. Ja sa zameriavam na ľudí, ktorí majú rešpekt a zaplatili si za vstupenku na zápas. Milujem tenis a oceňujem hráčov a ich úsilie, ktoré mu venujú," konštatoval Djokovič.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk