Španielska legenda hlási svoj koniec: Ďakujem, futbal!

Španielsky futbalista Thiago Alcantara oficiálne ukončil svoju profesionálnu športovú kariéru. Tridsaťtriročný stredopoliar to potvrdil ...

Španielsky futbalista Thiago Alcantara oficiálne ukončil svoju profesionálnu športovú kariéru. Tridsaťtriročný stredopoliar to potvrdil na sociálnej sieti.

Fotogaléria

V uplynulej sezóne pôsobil v Liverpoole. Keď mu v júni vypršala zmluva na Anfielde, predpokladalo sa, že prestúpi do saudskoarabskej Pro League. Napokon sa však rozhodol odísť do futbalového dôchodku.

"Vždy budem pripravený vrátiť to, čo mi bolo dané. A som vďačný za čas, ktorý som si užil. Ďakujem, futbal. A ďakujem všetkým, ktorí ma sprevádzali a pomáhali mi na tejto ceste stať sa lepším hráčom a človekom. Uvidíme sa čoskoro," napísal Alcantara.

Počas svojej kariéry odohral 488 zápasov na najvyššej úrovni a pridal 46 štartov v reprezentačnom drese. Často však bojoval so zraneniami a problémami s kondíciou, pre ktoré podľa odhadov vynechal približne 364 duelov. V roku 2009 debutoval v FC Barcelona pod vedením Pepa Guardiolu, s klubom triumfoval v Lige majstrov v sezóne 2010/11.

V roku 2013 z tímu odišiel a prestúpil do Bayernu Mníchov. V Bavorsku získal svoj druhý titul v Lige majstrov v ročníku 2019/20. Po siedmich sezónach v Nemecku sa upísal anglickému Liverpoolu a pracoval pod taktovkou Jürgena Kloppa.

Slovenský hokejista Christian Jaroš.
Hviezdny slovenský obranca mení dres: Upísal sa gigantovi ruskej KHL! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk