Neudržal slzy! Po štyroch rokoch sa Hamilton opäť rozplakal

Emóciám dal voľný priebeh! Brit Lewis Hamilton (39) na Mercedese zvíťazil na nedeľňajšej Veľkej cene Veľkej Británie, dvanástych pretekoch ...

Emóciám dal voľný priebeh! Brit Lewis Hamilton (39) na Mercedese zvíťazil na nedeľňajšej Veľkej cene Veľkej Británie, dvanástych pretekoch seriálu MS F1. V cieli sa následne takmer po 4 rokoch opäť rozplakal, keďže podľa vlastných slov už neveril, že dokáže ešte niekedy zvíťaziť.

Fotogaléria

Druhý prišiel do cieľa Holanďan Max Verstappen na Red Bulle, tretie miesto obsadil ďalší domáci jazdec Lando Norris na McLarene. Pre Hamiltona to bolo vôbec prvé víťazstvo od decembra 2021, keď triumfoval v Saudskej Arábii. Naposledy však hviezdny Brit plakal ešte oveľa dávnejšie, konkrétne to bolo 15. novembra 2020 po tom, ako sa mu podarilo v Istanbule vyhrať ťažké preteky a vyrovnať tak rekord Michaela Schumachera v siedmich tituloch formuly 1.

Na domácom okruhu v Silverstone zvíťazil Hamilton už deviatykrát (2008, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020, 2021, 2024) a stal sa prvým jazdcom v histórii, ktorý si dosiahol na niektorom z okruhov deväť prvenstiev. „Neviem prestať plakať. Je to moje prvé víťazstvo od roku 2021 a veľmi sa z neho teším. Je to niečo špeciálne, keďže sú to pre mňa posledné preteky na tejto trati v tomto tíme. Vždy musíte tvrdo pracovať, aj keď ste na dne a pochybujete o tom, či sa ešte môžete vrátiť,“ uviedol dojatý Hamilton.

Od nehody Michaela Schumachera na lyžiach uplynulo už 10 rokov.
Hyenizmus najhrubšieho zrna: Tento muž sa mal vyhrážať Schumiho rodine! Zobraziť článok

Srbský tenista Novak Djokovič.
Pískali a bučali! Djokovič si potom zobral slovo: Posmešný odkaz kritikom! Zobraziť článok

Český tenistka Petra Kvitová porodila synčeka Petra.
Česká tenistka Kvitová je mamou: Toto je jej poklad... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk