Mbappé sa herne trápi so zlomeným nosom: Prežíva zatiaľ viac bolesti ako radosti

Mal byť najväčšou hviezdou turnaja, ale herne zatiaľ výrazne zaostáva za statusom najdrahšieho hráča sveta. Francúzsky klenot Kylian ...

Mal byť najväčšou hviezdou turnaja, ale herne zatiaľ výrazne zaostáva za statusom najdrahšieho hráča sveta. Francúzsky klenot Kylian Mbappé (25) zaznamenal na ME doposiaľ iba jeden gól, aj ten dosiahol len z pokutového kopu.

Fotogaléria

A hoci sa kritika naňho hrnie zo všetkých strán, reprezentačný kouč Francúzov Didier Deschamps (55) o žiadnej výmene neuvažuje a tím naďalej skladá okolo neho.

Šampionát čaká dnes večer (21.00 h) v Mníchove ďalší z vrcholov. Mierny otáznik visel nad štartom hviezdneho Mbappého, ktorý pre zdravotné problémy nedohral štvrťfinále proti Portugalsku.

Úspešný penaltový rozstrel mu však zrejme dodal dostatok síl, aj keď odborná verejnosť i fanúšikovia ho za slabší výkon nešetrili. „Bol som jednoducho unavený. Vždy som však hovoril, že najdôležitejšie je, aby sme vyhrali. Či už so mnou na ihrisku, alebo bezo mňa. A hoci som dal zatiaľ len jeden gól, som rád, že sme v semifinále,“ uviedol.

K jeho nepresvedčivým vystúpeniam na nemeckých trávnikoch prispelo zranenie z otváracieho duelu proti Rakúsku, v ktorom si škaredo zlomil nos. Následne sa začala riešiť jeho maska a posmešky, že pripomína ninja korytnačku. Zápas proti Holandsku radšej strávil na lavičke.

A hoci mu vyrobili ochrannú masku presne na mieru, sám priznal, že s ňou má zhoršené periférne videnie a aj problémy s potom. Deschamps je však rád, že má svojho kapitána aspoň v takomto stave: „Už nemusel s nami byť, takže to berieme pozitívne. Aj keď nie je stopercentný, má to vplyv na súperov, ktorí sú nútení tomu prispôsobiť svoju hru.“

Čech má neďaleko Porta svoju reštauráciu Mindelo, ktorú vedie spoločne s manželkou.
Bývalý futbalista Marek Čech o ME: Ronaldovi turnaj nevyšiel, TOTO je môj favorit na titul! Zobraziť článok

Na ME naskočil do každého zápasu z lavičky.
Expert o možnom prestupe Suslova do Juventusu: Ešte nemal sezónu, ktorá by ho tam dostala! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk