Už je z neho skutočný iron man: Chára zdolal pred 50-tkou najťažší triatlon! Sledujte ten čas

Slovenský hokejový gigant opäť dokazuje, že vek je len číslo! Budúci člen Siene slávy NHL Zdeno Chára (47) v nedeľu absolvoval jedny ...

Slovenský hokejový gigant opäť dokazuje, že vek je len číslo! Budúci člen Siene slávy NHL Zdeno Chára (47) v nedeľu absolvoval jedny z najťažších triatlonových pretekov na svete, Ironman Challenge Roth v Nemecku. Prekvapil pri tom časom, hlavne tým zabehnutým na maratóne.

Fotogaléria

Už takmer 50 ročný rodák z Trenčína zvládol s bravúrou 3,8 km plávania, 180 km jazdy na bicykli a bežecký maratón 42,2 km, čo sú čísla, ktoré znejú desivo aj pre profesionálnych triatlonistov. Slovenský obor so železnými nervami a neuveriteľnou kondíciou dokončil tento brutálny fyzický výkon za úžasných 10 hodín, 20 minút a 53 sekúnd.

Rýchlejší ako na Bostonskom maratóne

Chára prekvapil hlavne v maratónskej časti, ktorú zvládol za 3:27 h. Tento čas bol dokonca o tri minúty rýchlejší, ako jeho cieľový čas na Bostonskom maratóne v apríli tohto roku. V celkovom poradí sa slovenský velikán umiestnil na 1027. mieste, čo je fenomenálny výkon, keď vezmeme do úvahy, že sa zúčastnil jedného z najťažších triatlonov na svete. Vo svojej vekovej kategórii (45 až 49 rokov) skončil Zdena na 140. priečke, čo je opäť impozantné umiestnenie.

Chce sa hlavne cítiť dobre

Zdeno Chára, ktorý svoju kariéru v NHL ukončil ako jeden z najuznávanejších a najúspešnejších obrancov, sa opäť zapísal do histórie. Tentokrát však mimo ľadu, keď svojou odhodlanosťou a vytrvalosťou prekonal prekážky, ktoré by väčšina ľudí nezdolala ani náhodou. Jeho výkon je dôkazom toho, že aj po konci profesionálnej hokejovej kariéry zostáva športovcom telom i dušou. Pred pretekmi v Rothe pri tom bývalý kapitán Bostonu Bruins absolvoval štyri triatlony na kratších vzdialenostiach, ktoré slúžili ako predkrm pred týmto veľkým podujatím.

"Som veľmi súťaživý typ, no najväčšia konkurencia pre mňa som ja sám. Nesnažím sa počas týchto triatlonových podujatí pretekať s ostatnými, alebo sa sústrediť na moju vekovú kategóriu... Sústredím sa vždy len na seba a to čo chcem dosiahnuť. Aby som preteky dokončil v pohode a mal z toho dobrý pocit pre seba," uviedol pred pretekmi samotný Chára.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk