Je čas skončiť: Svetové médiá a experti sa pustili do Ronalda!

Ronaldo porazil v kariére veľa súperov, jeden je však nezdolateľný - čas. O pár mesiacov hviezda Portugalska oslávi 40-tku a vidieť to ...

Ronaldo porazil v kariére veľa súperov, jeden je však nezdolateľný - čas. O pár mesiacov hviezda Portugalska oslávi 40-tku a vidieť to aj na ihrisku...

Fotogaléria

Ronaldo nedokázal na európskom šampionáte skórovať. Portugalsko sa slepo spoliehalo na jeho výkony a napokon sa s turnajom rozlúčilo po penaltovom rozstrele vo štvrťfinále. Na EURO to vyzeralo, že slávnu CR7 konečne dobehol jediný súper, ktorého sa snažil predbehnúť - čas.

Portugalci mu verili

Ako informovalo BBC, v jednej z ankiet na portugalskej webovej stránke sa vyjadrilo 54% zapojených, že si želá, aby Ronaldo nastúpil v štvrťfinále proti Francúzsku. "Bez ohľadu na to, že miestni teraz sympatizujú s jeho slzami, je však cítiť, že jeho mentalita už tímu nepomáha tak ako kedysi," píše BBC.

Vlna kritiky

"Pred šiestimi, siedmimi rokmi by Ronaldo v tomto zápase ľahko dosiahol hetrik. Ale už nemá takú silu vo vzchušných súbojoch, výbušnosť, rovnováhu na streľbu v rýchlosti a dribling. Takže všetky tieto situácie odhaľujú jeho mentálnu stránku v momentoch frustrácie," tvrdí odborník Luis Cristovao.

"Je to prvýkrát, čo hrá na veľkom šampionáte a prichádza z oveľa nižšieho konkurenčného prostredia (Saudská Arábia) v porovnaní s tým, ktorému čelí v Nemecku," pokračoval.

Ivan Kružliak pri udeľovaní žltej karty.
Skvelá správa pre slovenský futbal: Ivan Kružliak sa predstaví v semifinále Eura Zobraziť článok

"Ronaldo nastúpil na všetky zápasy a tím ho samozrejme hľadá v zakončovacom priestore, ale fyzicky už nie je taký istý a vidno aj to, že ak sa nedokáže presadiť, ovplyvňuje ho to psychicky. Bolo by úlohou trénera, aby hral s inými hráčmi. Kde inde by ste videli 39-ročného hráča, ktorý počas súťaže v júli odohrá štyri zápasy za dva týždne? Alebo 120 minút v zápase osemfinále? Nikde inde," doplnil.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk