Je čas skončiť: Svetové médiá a experti sa pustili do Ronalda!

Ronaldo porazil v kariére veľa súperov, jeden je však nezdolateľný - čas. O pár mesiacov hviezda Portugalska oslávi 40-tku a vidieť to ...

Ronaldo porazil v kariére veľa súperov, jeden je však nezdolateľný - čas. O pár mesiacov hviezda Portugalska oslávi 40-tku a vidieť to aj na ihrisku...

Fotogaléria

Chyba trénera?

Viacerí zahraniční experti obviňujú portugalského trénera Roberta Martineza zo "slepej viery" v Ronalda. Príležitostí na skórovanie ma viacero, dokonca odohral najviac minút zo všetkých hráčov tímu v poli.

"Spoliehanie sa na Ronalda nie je pre mužstvo ničím novým, keďže vynechal len jeden zápas na EURO - záverečný zápas Portugalska v skupine v roku 2008 - a to preto, lebo Portugalsko už malo istú miestenku do vyraďovacej časti," píše austrálsky web.

Ronaldo spadol z vrcholu

Víťaz Premier League Mark Schwarzer, ktorý sa s Ronaldom stretol v najvyššej anglickej súťaži a videl ho "na jeho vrchole", súhlasil, že úloha útočníka Al-Nassr v národnom tíme sa musí zmeniť. Na vlastnej koži však chápe, aké ťažké môže byť odísť. "Ak si niekto myslí, že Cristiano Ronaldo je práve teraz stále jedným z najlepších hráčov na svete, sleduje zlé zápasy," povedala legenda Middlesbrough.

Miška Gargano sa takto zvítala s bratom Marekom Hamšíkom priamo na štadióne.
Hamšíkova sestra Michaela sa usadila v Uruguaji: Marek mi zariadil všetko! Zobraziť článok

Phil Kitromilides, expert na španielsku ligu, vie, aký dobrý bol Ronaldo, viac ako väčšina ostatných, pretože pracoval v televízii Realu Madrid počas pôsobenia superhviezdy v Španielsku. Zhodol sa, že portugalský útočník "už nie je ani zďaleka na takej úrovni" a jeho výkony na EURO dokázali, že nastal čas ukončiť reprezentačnú kariéru.



"Vie, kde má byť, ale jednoducho sa tam nedokáže dostať. Chýba mu pol sekundy alebo potrebuje ešte jeden či dva dotyky, aby to zvládol. Už to jednoducho nie je ten hráč, ktorým bol," hovorí.

"Veľa ľudí sa dostane do bodu, keď to už naozaj nedokážu tak, ako kedysi, ale stále chcú, stále si myslíte, že to dokážete. To je úplne ľudské," pokračoval Kitromilides.

"Niekto musí povedať: 'Toto už nefunguje'. Chápem, prečo nechce odísť, ale musí to urobiť. Je čas," uzavrel expert.

Nemecký stredopoliar Toni Kroos sa na EURO 2024 rozlúči s kariérou.
Návrat do Nemecka? Nehrozí! Toni Kroos by kvôli migrantom dcéru von nepustil Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk