Skvelá správa pre slovenský futbal: Ivan Kružliak sa predstaví v semifinále Eura

Robí skvelú reklamu! Slovenský rozhodca Ivan Kružliak (40) ukázal svoje kvality vo viacerých zápasoch na EURO v Nemecku, UEFA ho delegovala ...

Robí skvelú reklamu! Slovenský rozhodca Ivan Kružliak (40) ukázal svoje kvality vo viacerých zápasoch na EURO v Nemecku, UEFA ho delegovala i na atraktívny semifinálový zápas, avšak "iba" do pozície štvrtého rozhodcu.

Fotogaléria

Z pozície hlavného rozhodcu 40-ročný Slovák viedol dva zápasy v základných skupinách na európskom šampionáte v Nemecku. Najprv sa Ivan Kružliak predstavil v Kolíne nad Rýnom, kde rozhodoval zápas Škótska so Švajčiarskom. 

Miška Gargano sa takto zvítala s bratom Marekom Hamšíkom priamo na štadióne.
Hamšíkova sestra Michaela sa usadila v Uruguaji: Marek mi zariadil všetko! Zobraziť článok

O pár dní neskôr bol delegovaný do Berlína. Na najväčšom štadióne v Nemecku z pozície hlavného rozhodcu sledoval zápas o čelo skupiny D medzi Holandskom a Rakúskom.

UEFA sa rozhodla dať príležitosť slovenskému rozhodcovi i vo vyraďovačke. Kružliak bol súčasťou predčasného finále. V Štuttdagte bol prítomný medzi striedačkami a videl azda najlepší zápas doterajšieho priebehu ME. Dôležitý štvrťfinálový duel domáceho Nemecka so Španielskom bol plný emócií a náš rozhodca sa rozhodne sa nenudil. Viackrát si ho vybrali televízne kamery, keď upokojoval lavičky oboch tímov.

Anglický futbalový brankár Jordan Pickford.
Záhádná Pickfordova fľaša pomohla Anglicku k postupu: V čom je špeciálna? Zobraziť článok

Delegovací úsek Kružliaka opäť vybral do rozhodcovského tímu, predstaví sa v semifinálovom dueli Francúzska so Španielskom - v pozícii náhradného rozhodcu. Zápas o finále EURO sa odohrá v utorok o 21:00 na štadióne v  Mníchove.   

POZRITE SI VIDEO: Richard Hamšík šiel po futbalovej stávke peši domov

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk