Útočník Dvorský o príprave i odkaze synovi našej legendy: Mladého Demitru si pozriem!

Má za sebou prvú zámorskú sezónu a veľmi úspešnú! Reč je o talentovanom hokejovom útočníkovi Daliborovi Dvorskom (19), ktorého vlani ...

Má za sebou prvú zámorskú sezónu a veľmi úspešnú! Reč je o talentovanom hokejovom útočníkovi Daliborovi Dvorskom (19), ktorého vlani v lete z 10. miesta draftovalo v 1. kole St. Louis. Momentálne oddychuje na dovolenke v Chorvátsku.

Fotogaléria

Denníku Nový Čas porozprával, v akej fáze prípravy sa nachádza, aké sú jeho ciele v novom ročníku a aj o odkaze synovi hokejovej legendy Lucasovi Demitrovi (21), ktorý pred pár dňami prestúpil práve do St. Louis…

Juniorský reprezentant Dalibor Dvorský minulý ročník strávil v kanadskej juniorke v drese Sudbury, kde v 61 dueloch vrátane play-off nazbieral famóznych 98 bodov. V novej sezóne by už mal hrať mužský hokej. „Do juniorky by som sa už nemal vrátiť. V septembri pôjdem na hlavný kemp St. Louis, kde urobím maximum, aby som si vybojoval miesto v prvom mužstve. Bude to na tréneroch a vedení klubu,“ povedal svoje jasné ambície na úvod Dvorský.

Dvorský sa pred pár dňami vrátil zo zámoria, kde po nedávnom drafte v Las Vegas absolvoval s klubom tradičný development kemp. „Trval tri dni a okrem spoznávania sa s novými hráčmi sme absolvovali testy, mali tréningy a krátke zápasy traja na troch,“ pokračoval Dalibor. Práve počas jeho pobytu v St. Louis angažoval miestny futbalový klub aj jeho krajana Lucasa, syna nebohej hokejovej legendy Pavla Demitru († 36).

„Áno, práve keď som tam bol, to oznámili. Aj preto som mu nahral ten odkaz: ‚Lucas, vitaj v St. Louis.‘ Osobne sa zatiaľ nepoznáme, ale verím, že sa tak stane. Keď budem mať čas, tak určite sa veľmi rád pôjdem pozrieť aj na jeho zápas,“ doplnil Dvorský, ktorý odvčera dovolenkuje s partiou kamarátov v Chorvátsku.

Bez favorita

Dalibor sleduje aj prebiehajúci futbalový šampionát v Nemecku. „Palce som držal nášmu mužstvu. Škoda, že vypadli, veľmi som im fandil. Teraz už nemám svojho favorita, takže ani netipujem, kto turnaj vyhrá,“ dodal.

Zo Zdena Cháru sa stal oficiálne železný muž.
Už je z neho skutočný iron man: Chára zdolal pred 50-tkou najťažší triatlon! Sledujte ten čas Zobraziť článok

Slovenský hokejista Filip Mešár.
Kritika spoluhráčov? Prestrelil! Mladý Slovák to v zámorí schytáva Zobraziť článok

Luka Radivojevič zakončil šampionát s bilanciou gól a asistencia.
Syna bývalého reprezentanta chvália experti: Bude mať Slovensko ďalšieho Slafkovského? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk