Vlhová prezradila svoj plán návratu: A čo svadba s Michalom?

Naplno maká, aby sa vrátila ešte silnejšia! Reč je o úspešnej slovenskej lyžiarke a olympijskej víťazke z roku 2022 Petre Vlhovej (29), ...

Naplno maká, aby sa vrátila ešte silnejšia! Reč je o úspešnej slovenskej lyžiarke a olympijskej víťazke z roku 2022 Petre Vlhovej (29), ktorá sa už šiesty mesiac zotavuje po operácii pravého kolena po páde na Svetovom pohári z januára 2024 v Jasnej.

Fotogaléria

Pre Šport24 prezradila, že po ťažkých i preplakaných nociach na začiatku roka dnes robí všetko pre to, aby nechýbala na štarte úvodných pretekov sezóny v rakúskom Söldene.

Vlhová má za sebou bezmála šesť psychicky najťažších mesiacov vo svojej športovej kariére. „Proces od  zranenia cez operáciu, rehabilitácie až po následné tréningy bol a stále je dlhý i náročný. Neraz sa stalo, že som sa v noci zobudila a rozplakala som sa. Nemohla som sa totiž prehodiť, a tým ani spať, a aj ten najmenší úkon mi prišiel ako najväčší problém. Bolo to veľmi náročné obdobie, ale už to mám našťastie za sebou. So súčasným stavom som spokojná. Napredujeme, všetko ide podľa plánu. Na druhej strane som ešte dosť ďaleko od toho, kde chcem na konci byť, ale každým dňom sa to zlepšuje. Ale stále to koleno nie je stopercentné,“ prezradila v rozhovore pre Šport24.sk na úvod naša skvelá športovkyňa.

Už posilňuje

Na otázku, aké tréningy absolvuje v súčasnosti, odvetila: „Postupne sa snažím zaťažovať operované koleno. Už chodím aj do posilňovne, aby som nabrala čo najviac svalstva. Nie je to však len o posilňovaní s činkami, ale snažím sa už aj skákať, a keď mám tréning na atletickej dráhe, tak si vždy po ňom dám jedno kolečko behu.“

Vlhová sa vyjadrila aj k tomu, kedy by sa chcela prvýkrát postaviť na lyže. „Rada by som na nich stála koncom augusta, v septembri polyžovala a následne odletela na sústredenie do Argentíny. Teda taký je plán,“ pokračovala Petra, ktorá tréningový proces konzultuje s koučom Maurom Pinim i celým tímom.

Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová.
Po zranení na tom bola psychicky veľmi zle: Z Vlhovej slov ide mráz po chrbte! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk