Osudná hrôza na ihrisku: Zomrel futbalový reprezentant

Kolaps priamo na ihrisku počas zápasu sa stal osudným futbalovému reprezentantovi. Takmer štyri mesiace bojoval o svoj život v nemocnici, ...
  • Zdroj: iStock

Kolaps priamo na ihrisku počas zápasu sa stal osudným futbalovému reprezentantovi. Takmer štyri mesiace bojoval o svoj život v nemocnici, skonal vo veku 31 rokov.

Hrozivé momenty prinieslo marcové stretnutie v egyptskej futbalovej lige medzi Al Ittihad a Future FC, ktoré skončilo bezgólovou remízou. Dve minúty pred koncom spomínaného zápasu skolaboval egyptský reprezentant Ahmed Refaat. Takmer štyri mesiace ležal v kóme v nemocnici a bojoval o svoj život. Žiaľ, v 31 rokoch tento boj prehral.

Refaat v závere zápasu spadol bez cudzieho pričinenia na trávnik. Bol viditeľne v bezvedomí, snažili sa mu pomôcť spoluhráči, neskôr privolaní zdravotníci. Nasledoval rýchly prevoz do nemocnice. Zachrániť sa ho však napokon nepodarilo.

Marián Čišovský (*2. 11. 1979 v Humennom, † 28. 6. 2020 v Plzni). Na Mariánovej tvári málokedy chýbal úsmev.
Výročie smrti reprezentanta Mariána Čišovského († 40): Kde ho pochovala rodina? Zobraziť článok

"Predstavenstvo Egyptskej futbalovej asociácie žiada Všemohúceho Boha, aby pokryl Refaata svojím veľkým milosrdenstvom a vštepil trpezlivosť a pohodlie jeho rodine a blízkym... Patríme Bohu a k nemu sa vrátime," píše Egyptská futbalová federácia v oficiálnom stanovisku.

Ahmed Refaat odohral vo svojej profesionálnej futbalovej kariére 211 súťažných zápasov, strelil v nich 46 gólov a pridal 40 asistencií. Na konte mal aj sedem štartov v drese egyptského národného tímu.

 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk