S brazílskou priateľkou preberá každý zápas: Slovenský futbalista sa po EURO bude ženiť

Nikto neočakával, že sa Tomáš Rigo stane členom základnej zostavy slovenských sokolov na šampionáte v Nemecku. Poslednú sezónu však v Baníku Ostrava 22-ročný záložník povyrástol. Presadil sa v hneď prvom štarte v najcennejšom drese.

Pred Eurom napol sieť v zápase so San Marínom: „Veľa gólov nedávam, preto som rád, že to padlo ihneď v mojom prvom štarte. Pred zápasom som cítil, že by to mohlo vyjsť, mal som z toho dobrý pocit. V prvom momente som si to ani neuvedomil, ešte som čakal na rozhodnutie asistenta rozhodcu, či to nebude ofsajd. Následne som si to nesmierne užil.“ 
 
Gól presvedčil trénera Calzonu, aby ho zobral do Nemecka. V základnej skupine či aj v osemfinále proti Anglicku šancu nedostal. Minimálne však nazbieral cenné skúsenosti, ako to v reprezentácii chodí. Po dlhej sezóne mal však aj dôvod na radosť. Na dovolenke na Santorini pokľakol pred brazílskou priateľkou Brunou Wurts a v portugalčine ju požiadal o ruku. Juhoameričanka neváhala ani sekundu.  
 
Rigo svoju lásku neskrýva a pochválil sa ňou aj na sociálnych sieťach Slovenského futbalového zväzu, keď sa ho pýtali na tri fakty, ktoré o ňom fanúšikovia nevedia: “Mám brazílsku priateľku, s ktorou preberáme každý zápas, keďže futbalu rozumie a tak mi pomáha aj v tomto smere.” 
 
Bruna je od Tomáša o dva roky staršia, no to zďaleka nie je to najzaujímavejšie. Brazílčanka je totižto rovnako profesionálnou športovkyňou, ktorá má na konte významné medzinárodné úspechy. Pre našinca žiari v netradičnom odvetví. Je umeleckou korčuliarkou na kolieskových korčuliach a v tejto disciplíne získala na Juhoamerických hrách v roku 2018 zlato a rovnaký kov pridala do zbierky aj o rok neskôr na ešte významnejšom podujatí, akým sú Panamerické hry. 
Odporúčame z TIVI.sk