Tvrdá rana pre český šport: Zomrel člen hokejovej siene slávy

Športový svet vo štvrtok navždy opustila významná osobnosť.
  • Zdroj: iStock

Športový svet vo štvrtok navždy opustila významná osobnosť.

Vo veku 80 rokov zomrel dlhoročný predseda Českej olympijskej akadémie a podpredseda Českého olympijského výboru (ČOV) Josef Dovalil. O štvrtkovom úmrtí niekdajšieho dekana Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Karlovej informoval s odvolaním sa na rodinu ČO

„Josefa som si veľmi vážil pre jeho hlbokú znalosť olympizmu, nadhľad a schopnosť pokojne a vecne hodnotiť výzvy, ktoré v súčasnosti pred olympijským hnutím stoja. Česť jeho pamiatke a hlbokú sústrasť rodine a priateľom,“ povedal predseda ČOV Jiří Kejval.

Dovalil bol dlhé roky členom výkonného výboru Českého zväzu ľadového hokeja a v rokoch 1996 až 2012 zastával funkciu podpredsedu ČOV pre olympizmus. V rokoch 2012 až 2016 viedol Českú olympijskú akadémiu. Bol veľkým propagátorom Olympiády detí a mládeže, projektu Českého olympijského výboru, ktorého história siaha až do roku 2003. Bol autorom viacerých odborných publikácií.

Za svoju celoživotnú prácu a prínos českému športu bol v roku 2013 uvedený do Siene slávy českého hokeja a v roku 2018 dostal od Únie profesionálnych trénerov cenu za celoživotné dielo v oblasti trénerstva, športu a olympizmu.

Laura Celia Valk je priateľou anglického futbalistu Judea Bellinghama.
Jej fotky v bikinách obdivuje celý svet: S TOUTO sexicou randí Jude Bellingham! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk