Ronaldo bude čeliť vyšetrovaniu: Hrozí portugalskej hviezde suspendácia?

Futbalová organizácia UEFA vyšetruje portugalského útočníka Cristiana Ronalda (39) za priestupok na prebiehajúcich majstrovstvách Európy ...
  • Zdroj: ms, fch

Futbalová organizácia UEFA vyšetruje portugalského útočníka Cristiana Ronalda (39) za priestupok na prebiehajúcich majstrovstvách Európy v Nemecku.

FOTOGALÉRIA: Ronaldo

Portugalská hviezda použila počas zápasu so Slovinskom prístroj na meranie srdcovej frekvencie od spoločnosti WHOOP, pričom po skončení zápasu zverejnil na sociálnej sieti zaznamenané štatistiky.

Toto konanie ho však môže vyjsť poriadne draho. „Tento graf dnes koluje na internete. Spolupráca Cristiana Ronalda a WHOOP na EURO 2024 je ambush marketing. Je to nelegálne a obe strany, hráč aj spoločnosť, by mali dostať pokutu,“ vyjadril sa Ricardo Fort, bývalý šéf globálneho sponzoringu v spoločnostiach Coca-Cola a Visa.

Nieje to však prvýkrát, čo niektorý z hráčov na majstrovstvách Európy čelí podobnému vyšetrovaniu. Na EURO 2012 dánsky futbalista Nicklas Bendtner zdvihol na oslavu gólu svoj dres, v dôsledu čoho odhalil spodnú bielizeň, na ktorej bolo logo značky Paddy Power. 

Riadiaci orgán UEFA bol za toto konanie napokon suspendovaný na jeden zápas a navyše mu bola udelená finančná pokuta vo výške viac ako 94-tisíc eur.

Mucha vracia úder: Calzona vyhral na ME jeden zápas a vyskakuje, akoby spasil slovenský futbal... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk