Mucha vracia úder: Calzona vyhral na ME jeden zápas a vyskakuje, akoby spasil slovenský futbal...

Konflikt medzi desiatkou neposlušných a trénerom Calzonom pokračuje! Bývalý reprezentačný brankár a súčasný tréner Ján Mucha reaguje ...
  • 12Galéria
  • Zdroj: koláž ŠČ (foto: TASR, anc)

Konflikt medzi "desiatkou neposlušných" a trénerom Calzonom pokračuje! Bývalý reprezentačný brankár a súčasný tréner Ján Mucha reaguje na ostré slová kouča slovenskej futbalovej reprezentácie.

Fotogaléria

Portál Športweb priniesol rozhovor s Jánom Muchom o EURO. V interview nemohla chýbať ani otázka o ostrých vyjadreniach Francesca Calzonu na adresu bývalých hráčov reprezentácie. 

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona počas tlačovej konferencie Slovenského futbalového zväzu (SFZ) po návrate z majstrovstiev Európy 2024 v Nemecku.
Calzona dal pocítiť svoj hnev: Borbély, teraz dobre počúvaj! Zobraziť článok

"Nerozumiem, o čo mu ide. Keď som bol dávnejšie s Robom Vittekom v televíznom štúdiu, po jednom stretnutí tvrdil, že v minulosti by sme bez neho v ňom prehrali 0:4. Nesúhlasil som, vravel som, že sme boli asi každý na inom zápase. Nechce sa mi veriť, že sa ho toto dotklo. Zablahoželal som trénerovi, jeho tímu k dobrej robote a on si pripraví takýto osemminútový monológ… Je to Capello a Guardiola v jednej osobe. Taliansky mág a my len šašovia," povedal pre spomenutý web Ján Mucha.

Televízny expert Ladislav Borbély a tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona
Borbély vracia úder trénerovi Calzonovi: Správa sa ako najvyšší inkvizítor! Zobraziť článok

Bývalý skvelý brankár spomenul, že sa mu výkony slovenského tímu na ME páčili, avšak "pán Calzona vyhral na ME jeden zápas s Belgickom a vyskakuje, akoby spasil slovenský futbal. Kto nevie prijať kritiku, nemôže robiť trénera. Potom je lepšie, aby si našiel inú prácu," vyjadril sa tréner brankárov bratislavského Slovana a pokračoval: "Reakciu pána Calzonu si vysvetľujem tým, že je prvý raz hlavným trénerom, asi sa nestretával s kritikou, teraz ju ťažko znáša. Ak som ho aj kritizoval, tak oprávnene, urobilo to aj viac iných ľudí. Bola to konštruktívna kritika. Mal by nám za ňu poďakovať, bez nej by nepostúpil na európsky šampionát," dodal.

Na snímke tréner Slovenska Francesco Calzona a bývalý reprezentačný obranca Martin Škrtel.
Škrtel reaguje, že bol na trénerovej čiernej listine: Jasný odkaz Talianovi! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk