Argentína postúpila cez Ekvádor: Lionel Messi v rozstrele penaltu nepremenil

Futbalisti Argentíny sa stali prvým semifinalistom kontinentálneho šampionátu Copa America v USA. Obhajca titulu zdolal vo štvrťfinále ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Argentíny sa stali prvým semifinalistom kontinentálneho šampionátu Copa America v USA. Obhajca titulu zdolal vo štvrťfinále Ekvádor 4:2 v jedenástkovom rozstrele, keď sa duel v riadnom hracom čase skončil nerozhodne 1:1.

Lionel Messi svoj pokus v rozstrele nepremenil, ale hrdinom Argentíny bol brankár Emiliano Martinez, ktorý zneškodnil dve jedenástky súpera.
 

Argentínčania sa pred takmer 70.000 divákmi na štadióne v Houstone dostali do vedenia desať minút pred koncom prvého polčasu zásluhou Lisandra Martineza. Enner Valencia v 62. minúte nevyužil možnosť z pokutového kopu vyrovnať, no v druhej minúte nadstaveného času to dokázal Kevin Rodriguez hlavou na 1:1 a hneď nasledoval rozstrel. Ako prvý si loptu na biely bod postavil Messi, pokúsil sa o "panenkovský lob", no trafil iba brvno ekvádorskej bránky. Brankár Martinez však potom dvakrát zažiaril pri strelách súpera a Nicolas Otamendi spečatil postup Argentíny, ktorá sa v semifinále stretne s úspešnejším zo štvrťfinálového súboja medzi Venezuelou a Kanadou.

        Copa America - štvrťfinále
        /Houston/:
        Argentína - Ekvádor 1:1 (1:1, 1:0), 4:2 v rozstrele z 11 m
        Góly: 35. Lisandro Martinez - 90.+2 Rodriguez

Španiel Felix Sanchez Bas už nie je tréner futbalovej reprezentácie Ekvádoru. Vedenie tamojšieho zväzu ho odvolalo z funkcie po štvrťfinálovej prehre s Argentínou na kontinentálnom šampionáte Copa America. Ekvádor podľahol obhajcovi titulu až v rozstrele 2:4, v riadnom hracom čase sa duel skončil nerozhodne 1:1.
 

Sanchez zasadol na lavičku Ekvádoru vlani v marci a podpísal štvorročný kontrakt. Predtým viedol v rokoch 2017 až 2022 reprezentáciu Kataru a získal s ňou prvýkrát v histórii Ázijský pohár (2019). "Ďakujeme Felixovi a jeho trénerskému štábu za ich prácu a profesionalitu a prajeme mu veľa úspechov v jeho ďalšej kariére," uviedlo podľa agentúry Reuters vedenie ekvádorského futbalu v stanovisku.
 

"Podarilo sa nám postúpiť zo skupinovej fázy do vyraďovacej časti. Hráčom som zablahoželal, aj keď sme nedokázali postúpiť do semifinále. Zaslúžia si uznanie. Vo štvrťfinále sme hrali proti najťažšiemu možnému súperovi a myslím si, že sme si počínali dobre. Ukázali sme, že tento tím môže konkurovať akémukoľvek súperovi," povedal 48-ročný Sanchez po prehre s Argentínou.
 

Odporúčame z TIVI.sk