Norris rozobral kolíziu s Verstappenom, ospravedlnenie už neočakáva

Britský pilot seriálu F1 Lando Norris z McLarenu už neočakáva ospravedlnenie od trojnásobného majstra sveta Maxa Verstappena za kolíziu ...

Britský pilot seriálu F1 Lando Norris z McLarenu už neočakáva ospravedlnenie od trojnásobného majstra sveta Maxa Verstappena za kolíziu na VC Rakúska. Rozhodnutiu predchádzala komunikácia s pilotom Red Bullu.

Fotogaléria

Incident sa udial v 64. kole na trati v Spielbergu, keď došlo k stretu monopostov dlhoročných priateľov Norrisa a Verstappena. Úradujúci šampión seriálu bránil na prvej pozícii útoky svojho vyzývateľa v súboji o titul.

Verstappenove zadné koleso sa dostalo do kontaktu s Norrisovim monopostom, čo viedlo k odstúpeniu Brita z pretekov. Holanďan dokončil na piatej priečke a za spôsobenie kolízie dostal 10-sekundovú penalizáciu. Norris po pretekoch vyzval Verstappena, aby priznal svoju vinu.

Pred domácou VC Veľkej Británie sa však Norris podľa vlastných slov rozprával s Verstappenom a už nepožaduje ospravedlnenie. "Niektoré veci, ktoré som povedal po pretekoch boli z frustrácie. Bolo tam veľa adrenalínu, emócií. Nemusí sa mi ospravedlňovať, už to od neho neočakávam. Boli to dobré preteky, občas na hrane, ale porozprávali sme sa o tom a sme radi, že môžeme ísť opäť pretekať. Bol to malý kontakt, ale so strašnými následkami pre nás oboch. Sú veci, ktoré musím robiť inak, ale on sa príliš meniť nebude," uviedol 24-ročný Brit. Verstappen zvýšil svoj náskok na čele šampionátu pred Norrisom na 81 bodov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk