V Srbskom tíme bolo dusno celé Euro: Fiasko s oblekmi, bitka v Mníchove a nezhody s trénerom

Srbská futbalová reprezentácia patrila medzi najhoršie tímy na ME vo futbale 2024. Ich púť skončila už v základnej skupine, v ktorej ...

Srbská futbalová reprezentácia patrila medzi najhoršie tímy na ME vo futbale 2024. Ich púť skončila už v základnej skupine, v ktorej získali dva body a nezanechali dobrý dojem. Okrem toho vychádzajú na povrch početné škandály.

Fotogaléria

„Veľa poburujúcich situácií sprevádzalo srbskú reprezentáciu počas majstrovstiev Európy,“ píšu tamojšie noviny Kurir, ktoré odhaľujú zákulisie škandálov okolo srbskej reprezentácie.

Podľa ich správ mali byť hráči prekvapení z taktických predstáv trénera Dragana Stojkoviča. V prvom zápase proti Anglicku vynechal zo zostavy kapitána Dušana Tadiča, nie je známy dôvod tohto rozhodnutia. Na trávnik ho poslal len ako náhradníka. Zase brankár Vanja Milinkovič-Savič sa údajne dostal do bitky v Mníchove. Spomínaný zdroj šarvátku bližšie nekomentoval.

Hanebné fiasko s oblekmi

Už pred turnajom panovali zmätky okolo toho, že tím odcestoval do Nemecka v teplákových súpravách a za prítomnosti prezidenta krajiny Aleksandara Vučiča.

Obleky pre hráčov a trénerov však boli podľa Kurira pripravené, nesedeli však veľkosti. „Niekto sa pomýlil pri meraní. Pár dní pred odletom dorazili obleky do sídla federácie a keď si ich hráči vyskúšali, nastal najskôr zmätok a potom vlna nespokojnosti," zdôrazňujú srbské médiá. A tak museli hráči cestovať na nemecký šampionát v športovej súprave.

Srbi píšu, že zlyhali niektorí ľudia vo federácie a peniaze za obleky skončili v koši. Firma, ktorá obleky vyrábala, odviedla svoju prácu kvalitne, len nesedeli veľkosti. „Ďalšia organizačná chyba. Treba priznať, že je to zvláštny, no jasný signál smerom k niektorým ľuďom, ktorí nezvládajú svoje funkcie vo federácii," zdôrazňuje Kurir.

Srbský tím skončil na ME na poslednom mieste v C-skupine. V prvom vystúpení prehral proti Anglicku a dva body získal po remízach so Slovinskom a Dánskom.

Slovenskí futbaloví reprezentanti Dávid Hancko a Stanislav Lobotka.
Životný prestup Hancka je na spadnutie! Vráti sa Lobotka do Španielska? Zobraziť článok

Rumunskí futbalisti sa podobne ako Slováci balili z EURO po osemfinále.
Takto sa odchádza zo šampionátu! Rumunská kabína je hitom internetu Zobraziť článok

Na snímke tréner Slovenska Francesco Calzona a bývalý reprezentačný obranca Martin Škrtel.
Škrtel reaguje, že bol na trénerovej čiernej listine: Jasný odkaz Talianovi! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk