Vykoľajila ju otázka od Žiačikovej: Ženská trénerka teraz prepisuje históriu!

Kanadská trénerka Jessica Campbellová zažíva jedinečný moment vo svojej kariére. Po tom, čo ju vykoľajila sexistická otázka od redaktorky ...

Kanadská trénerka Jessica Campbellová zažíva jedinečný moment vo svojej kariére. Po tom, čo ju vykoľajila sexistická otázka od redaktorky Barbory Žiačikovej z RTVS, sa dokázala vzchopiť a teraz prepíše históriu NHL. Stane sa prvou ženou na trénerskej lavičke tímu NHL.

Fotogaléria

Hokejový klub Seattle Kraken sa zapíše do dejín NHL. Tím zo štátu Washington totiž do svojich radov povolal trénerku Jessicu Campbellovú, ktorá sa stane prvou ženou, ktorá sa postaví na striedačku tímu z najslávnejšej hokejovej ligy sveta. "Jessica a ja sme strávili posledné dva roky trénovaním v Coachella Valley. Som si istý, že môže byť prínosom ako pre hráčov, tak pre celý tím," vyjadril sa pre stránky Seattlu Kraken tréner Dan Bylsma, ktorý si Campbell osobne vybral ako novú asistentku trénera.

Spolu s ňou tím posilní ďalší asistent Bob Woods. "Má schopnosť komunikovať s hráčmi o ich výkonoch aj o tom, čo prinášajú tímu," komentuje Bylsma ďalšie silné stránky 32-ročnej trénerky, ktorá sa do histórie už raz zapísala. V roku 2022 sa stala prvou ženou na striedačke v tíme z AHL. Teraz sa Campbellová, ktorá robila aj asistentku kouča u mužskej nemeckej reprezentácie, posunula o ďalší stupienok vyššie.

A bolo to práve na lavičke Nemecka, počas hokejových MS 2022, kedy sa jej v tom čase slovenská redaktorka RTVS Barbora Žiačiková opýtala kontroverznú sexistickú otázku, ktorá ju úplne vyviedla z miery. „Aké je to byť v tíme ako atraktívna žena, keď je okolo vás toľko príťažlivých mužov? Možno máte niektorých radšej ako ostatných,“ vyšlo z úst Žiačikovej, na základe čoho sa Campbellová okamžite rozhodla rozhovor ukončiť.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk