Kapitáni Portugalska a Francúzska v pikantnom štvrťfinále: Ukončí Mbappé kariéru idola z detskej izby?

Štvrťfinále Portugalska s Francúzskom bude obrovským šlágrom, pričom mimoriadne sledovaný bude aj cez najväčšie hviezdy oboch tímov.

Štvrťfinále Portugalska s Francúzskom bude obrovským šlágrom, pričom mimoriadne sledovaný bude aj cez najväčšie hviezdy oboch tímov.

Fotogaléria

Francúzsky kapitán Kylian Mbappé (25) mal ako dieťa oblepenú detskú izbu plagátmi Cristiana Ronalda (39), ktorý bol jeho modlou. Teraz môže paradoxne portugalskému kapitánovi ukončiť reprezentačnú kariéru.

V drese národných tímov stáli proti sebe doteraz iba na minulých ME, keď sa zápas v skupine skončil 2:2. Ronaldo dal vtedy dva góly. Úspešnejší bol Portugalčan aj pri klubovej konfrontácii, keď tromi gólmi pomohol k postupu Realu Madrid do štvrťfinále Ligy majstrov cez PSG (3:1, 2:1). Mbappé tak bude mať v piatok šancu dať Ronaldom vedenému tímu vôbec prvý gól. A vyjsť z jeho tieňa by mohol aj tak, ak pomyselne ukončí Cristianovu kariéru v národnom drese. Ten už na ďalšie EURO totiž nepôjde a MS 2026 sú uňho otázne.

Kylian mal v detstve oblepenú celú izbu Ronaldovymi plagátmi. „Je fanúšikom Realu Madrid a jeho idolom je Cristiano Ronaldo. Ako malý chlapec zvykol tráviť hodiny pozeraním jeho videí,“ prezradil pred ôsmimi rokmi pre France Football otec Wilfried Mbappé.

Ako 14-ročný bol Kylian aj v tréningovom centre Realu Madrid, kde sa vtedy s Ronaldom stretol. Kráľovský klub ho chcel už vtedy získať, ale podarilo sa mu to až teraz. „Splnil sa mi sen. Som taký šťastný a hrdý, že môžem prísť do svojho vysnívaného klubu. Teším sa na vás, fanúšikovia Madridu,“ napísal krátko po oznámení prestupu, na čo reagoval aj samotný Cristiano Ronaldo: „Teraz som na rade ja. Teším sa, že ťa uvidím rozžiariť Bernabéu.“

Ronaldo sa rozplakal priamo počas osemfinálového súboja proti Slovinsku.
Nedali si pozor alebo to spravili naschvál? Televízia totálne zosmiešnila Cristiana Ronalda! Zobraziť článok

Vanesa a Lukáš majú výborný vzťah.
Vanesa Haraslínová prehovorila nielen o bratovi Lukášovi: Som teta na plný úväzok Zobraziť článok

Na snímke tréner Slovenska Francesco Calzona a bývalý reprezentačný obranca Martin Škrtel.
Škrtel reaguje, že bol na trénerovej čiernej listine: Jasný odkaz Talianovi! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk