Vanesa Haraslínová prehovorila nielen o bratovi Lukášovi: Som teta na plný úväzok

Slovenskí futbalisti mali v Nemecku mohutnú podporu, pričom sily im dodávali aj rodinní príslušníci. Kým na ihrisku žiaril Lukáš Haraslín ...

Slovenskí futbalisti mali v Nemecku mohutnú podporu, pričom sily im dodávali aj rodinní príslušníci. Kým na ihrisku žiaril Lukáš Haraslín (28), na tribúne pútala pozornosť jeho sestra Vanesa. A to nielen svojím vzhľadom, ale aj veľkým srdcom, keď sa s veľkou ochotou starala o bratove malé deti Lucu a Theu.

Fotogaléria

Šampionát si Haraslínovci užili. „Tým, že tu hral aj môj brat Luku, tak to bola o to väčšia česť, že sme sem ako rodina mohli ísť. Som na neho pyšná, že sa mu to podarilo. Bol to jeho sen odmalička, aby si zahral takýto veľký turnaj. Darí sa mu, hrá podľa mňa takisto ako celý tím skvele. Škoda je len to, že sa mu nepodarilo dať gól,“ povedal Vanesa s tým, že je rada, že duel s Ukrajinou mohli vidieť aj bratove deti.

Rodina je základ

V rodine sa Šulovi, ako znie jeho prezývka, snažili vždy vytvárať zázemie, aby sa mu darilo a aby sa cítil čo najpríjemnejšie. „Lukáš si zakladá na tom, aby rodina bola základ. V tomto sme takí, že sa navzájom ťaháme a pomáhame si. Vždy, keď mal ťažké obdobie, tak som sa ho snažila podporiť s tým, aby mal hlavu hore a aby myslel pozitívne. Verím, že sa to podarilo, pretože momentálne je naladený veľmi dobre a darí sa mu,“ pripojila hrdá sestra.

Na brata má už od detstva len slová chvály. „Lukáš bol vždy starostlivý a to sa prejavovalo odmalička aj na našom vzťahu. Vždy sa o mňa staral, dával na mňa pozor, aby sa mi nič nestalo. Tým, že som mladšia, a hlavne dievča, tak so mnou aj chodil von, vozil ma všade. Skrátka úžasný brat,“ ozrejmila s tým, že keď odišiel do zahraničia, ich vzťah sa ešte viac prehĺbil: „Takmer každý deň sme si volali.“

Radosť s deťmi

Vanesa si pochvaľuje, ako výborne vychádza aj so švagrinou Nikol: „Veľakrát mi aj napíše, či neprídem za nimi do Prahy, keď je Lukáš na cestách. Ak môžem, tak sadnem do auta a idem za nimi s veľkou radosťou. Rozumieme si a aj preto s ňou a ich deťmi trávim rada čas.“

Priamo na štadióne sa počas zápasu starala pomaly ako druhá mama o bratove deti Lucu a Theu. „Nepovedala by som, že druhá mamina, ale skôr teta na plný úväzok. Užívam si to. Deti sú na mňa zvyknuté odmalička, takže som rada, keď viem Nike takto pomôcť. Viem, že je väčšinou času s nimi sama doma, takže keď môžem, tak jej vždy rada pomôžem,“ dodala.

Vysnívaný klub

Sestra vie presne, kde by chcel jej brat pôsobiť. „Klub radšej nebudem prezrádzať, ale Lukáša to ťahá do Španielska alebo Talianska. Myslím si však, že by chcel okúsiť Španielsko,“ uviedla.

Na snímke tréner Slovenska Francesco Calzona a bývalý reprezentačný obranca Martin Škrtel.
Škrtel reaguje, že bol na trénerovej čiernej listine: Jasný odkaz Talianovi! Zobraziť článok

Slovenskí futbaloví reprezentanti Dávid Hancko a Stanislav Lobotka.
Životný prestup Hancka je na spadnutie! Vráti sa Lobotka do Španielska? Zobraziť článok

Televízny expert Ladislav Borbély a tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona
Borbély vracia úder trénerovi Calzonovi: Správa sa ako najvyšší inkvizítor! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk