Ján Lašák hovorí o svojej prvej zmluve: Za peniaze z NHL kúpil dom rodičom

Hlavne nech je šťastný! Takýto odkaz posiela Slafkovskému bývalý brankár a majster sveta z roku 2002 Ján Lašák (45) po podpise veľkej ...

Hlavne nech je šťastný! Takýto odkaz posiela Slafkovskému bývalý brankár a majster sveta z roku 2002 Ján Lašák (45) po podpise veľkej zmluvy v NHL. Pre Nový Čas si zároveň zaspomínal, aké to bolo, keď za prvé zarobené peniaze z NHL odmenil rodičov pred viac ako 20 rokmi on.

Fotogaléria

Aj Lašáka potešilo, keď sa dočítal, že Slafkovskému sa podarilo získať lukratívnu zmluvu na viac ako 60 miliónov dolárov. „Hlavne nech je šťastný. Peniaze ešte nikoho šťastným nespravili, ale k šťastiu mu určite pomôžu,“ vyjadril sa Lašák pre Nový Čas. Bývalý hráč tímu Nashville Predators ocenil aj to, že Juraj primárne myslel na rodičov, keď sa vyjadril, že po podpise zmluvy už nebudú musieť nič robiť.

„Je to veľmi pekné. Väčšina z nás to tak má, že myslí na rodičov a najbližších. Ani v mojom prípade to nebolo iné. Zároveň ma to však aj motivovalo a vždy hnalo dopredu, aby som bol čo najlepší,“ dodal Lašák s tým, že si na obdobie, keď podpísal prvý kontrakt v NHL, zaspomínal aj konkrétne.

„Rodičom som vtedy kúpil dom. Ale to bola doba, keď aj kurz za dolár bol na trochu inej úrovni, takže sa to dalo aj z takých peňazí, aké som tam vtedy zarobil. Ale áno, z prvých peňazí z NHL som kúpil rodičom dom,“ uviedol Lašák s tým, že v Slafkovského prípade bude dôležité aj to, akými ľuďmi sa obklopí.

„My hokejisti vyrastáme vo férovom prostredí a niekedy sa preto môže stať, že sa ľahko na niečo namotáme. Ale verím, že on má okolo seba správnych ľudí. Od agenta cez ľudí v škole až po rodičov,“ uzavrel Lašák.

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský.
Humor Juraja Slafkovského neopúšťa ani po podpise megakontraktu: Teší ma, že naši už nemusia robiť! Zobraziť článok

Tomáš Tatar (v bielom) je s Devils krok od vypadnutia z play off.
Tatar po podpise novej zmluvy: Bol som smutný, keď som... Zobraziť článok

Legendárny slovenský hokejista a člen Siene slávy NHL Marián Hossa.
Marián Hossa hodnotí megakontrakt Slafkovského: Také peniaze môžu s hráčmi zamávať! Zobraziť článok

Roberto Baggio pred osudovou penaltou vo finále MS.
Z miláčika sa stal vyvrheľ: Legenda žije v ústraní a venuje sa farmárčeniu! Nedávno prežila horor Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk