Smutné správy zo sveta športu: Zomrel olympijský šampión († 51), majstra sveta († 42) zastrelili

Bývalý francúzsky gymnasta Eric Poujade zomrel minulý víkend vo veku 51 rokov. Oznámila to v stredu Francúzska gymnastická federácia, ...
  • Zdroj: iStock

Bývalý francúzsky gymnasta Eric Poujade zomrel minulý víkend vo veku 51 rokov. Oznámila to v stredu Francúzska gymnastická federácia, pričom neuviedla príčinu úmrtia strieborného medailistu z OH 2000 v Sydney.

Poujade taktiež získal striebro na koni na MS v rokoch 1994 a 1997. Na ME 1998 v Petrohrade pridal do zbierky dve zlaté medaily na koni a v súťaži družstiev. "Svet gymnastiky dnes prežíva veľký smútok, pretože stratil veľkého šampióna a silnú osobnosť," citovala z vyhlásenia federácie agentúra AFP.

Poujade vybojoval v Sydney druhé miesto za Rumunom Mariusom Urzicom, čím ukončil 16-ročné čakanie Francúzska na zisk cenného kovu z olympijských hier.

Majstra sveta v skoku do výšky Freitaga zastrelili

Juhoafrický atlét a majster sveta v skoku do výšky z roku 2003 Jacques Freitag zomrel vo veku 42 rokov. Jeho telo objavila polícia na poli neďaleko cintorína v Pretorii, keď bol nezvestný dva týždne. Príčinou úmrtia bola strelná rana.

Freitag triumfoval na svetovom šampionáte v Paríži výkonom 235 cm. Za sebou mal v tom čase úspešnú mládežnícku kariéru, keď získal zlato aj na juniorských a kadetských MS. Na svoj najväčší úspech však nedokázal nadviazať, na OH 2004 v Aténach a ani na MS 2005 v Helsinkách sa nedostal do užšieho finále. Následne sa z vrcholnej atletiky vytratil a podľa informácií jeho rodiny bojoval s drogovou závislosťou. Správu priniesla AP.

Televízny expert Ladislav Borbély a tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona
Borbély vracia úder trénerovi Calzonovi: Správa sa ako najvyšší inkvizítor! Zobraziť článok

Talentovaný Číňan Zhang Zhijie zomrel priamo na ihrisku.
Tragický koniec bedmintonového zápasu: Talentovaný Číňan zomrel priamo na ihrisku (†17) Zobraziť článok

Roberto Baggio pred osudovou penaltou vo finále MS.
Z miláčika sa stal vyvrheľ: Legenda žije v ústraní a venuje sa farmárčeniu! Nedávno prežila horor Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk