Z miláčika sa stal vyvrheľ: Legenda žije v ústraní a venuje sa farmárčeniu! Nedávno prežila horor

Patril medzi najlepších futbalistov svojej doby, no kariéru mu poznačila osudná penalta. Dnes žije v ústraní na vidieku, venuje sa farmárčeniu ...

Patril medzi najlepších futbalistov svojej doby, no kariéru mu poznačila osudná penalta. Dnes žije v ústraní na vidieku, venuje sa farmárčeniu a počas prebiehajúceho Eura ho prepadli lupiči, ktorí ho navyše zbili.

Fotogaléria

Prízrak z Pasadeny ho straší dodnes

Osudový rok 1994. Taliansko vo finále majstrovstiev sveta vyzvalo bájnu Brazíliu. Zápas skončil aj po predlžení nerozhodne (0:0) a na rad prišli pokutové kope. Roberto Baggio sa dostal na rad ako posledný a loptu poslal vysoko nad bránu Cládia Taffarela.

Na štadióne v Pasadene odštartoval brazílsky karneval osláv, Taliani smútili. Najslávnejšia futbalová trofej im unikla medzi prsty. Vinníkom bol práve Baggio – osudová penalta zatienila celú jeho futbalovú kariéru.

„Nikdy som neutekal pred svojimi povinnosťami. Chybujú len tí, ktorí majú odvahu ísť kopať penaltu. Vtedy som zlyhal. Ovplyvnilo ma to na celé roky. Je to najhorší moment mojej kariéry. Stále sa mi o ňom sníva,“ uviedol legendárny Talian vo svojej autobiografii.

Gól do siete Československa a nezhody v repre

Slávnu kariéru odštartoval vo Fiorentine odkiaľ zamieril do Juventusu Turín, s ktorým vyhral aj Pohár UEFA. Ako kapitán vo finálovom dvojzápase s Borussiou Dortmund vsietil tri góly. Hrával aj za oba milánske kluby a s AC vyhral taliansky titul. Posledné roky kariéry strávil v FC Bologna a Brescii Calcio. V roku 1993 vyhral Zlatú loptu pre najlepšieho hráča sveta. 

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk