Brankár Turecka vytiahol famózny zákrok: UEFA ho zaradila medzi najkrajšie v histórii ME

Futbalisti Turecka v utorok krátko pred polnocou skompletizovali zoznam štvrťfinalistov európskeho šampionátu. V Lipsku zdolali Rakúsko ...
  • Zdroj: SITA/AP

Futbalisti Turecka v utorok krátko pred polnocou skompletizovali zoznam štvrťfinalistov európskeho šampionátu. V Lipsku zdolali Rakúsko 2:1, keď oba góly strelil stopér Merih Demiral a ako posledný tím doplnili zoznam tímov, ktoré budú bojovať o postup do semifinále.

FOTOGALÉRIA: Mert Günok

Podľa slov tureckého trénera Vincenza Montellu (50) sa jeho tímu podarilo uspieť nie len vďaka taktike a hernému plánu.

 

 

Utorkový triumf bol pre Montellu malou odplatou za marcový prípravný duel, v ktorom Rakúšania triumfovali 6:1. "Rakúsko je tím, ktorý som veľmi chcel dostať vo vyraďovacej časti turnaja. Chcel som sa zbaviť hanby, ktorú sme utrpeli v marci. Takže plne rešpektujem mužstvo nášho súpera, ich trénera, herný plán aj taktiku, ktorú na ihrisku realizovali," uviedol Montella podľa agentúry Reuters.

Online prenos z osemfinále EURO Rakúsko - Turecko.
Rakúsko - Turecko ONLINE: Dráma až do posledných sekúnd! Zobraziť článok

Turecko sa po 16-rokoch kvalifikovalo do vyraďovacej fázy turnaja. V F-skupine obsadilo druhú priečku, keď zaznamenalo dva triumfy proti Gruzínsku (3:1) a Česku (2:1) a body mu išli iba s Portugalskom (0:3).

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk