Zmena na čele šéfa športu v STVR: Žgravčáka nahradí obľúbený hokejový komentátor

Zmena na čele riaditeľa športu v RTVS! Doterajší riaditeľ sekcie športu STVR Ján Žgravčák (46) k dnešnému dňu končí vo funkcii.
  • Zdroj: instagram/pavol.gaspar

Zmena na čele riaditeľa športu v RTVS! Doterajší riaditeľ sekcie športu STVR Ján Žgravčák (46) k dnešnému dňu končí vo funkcii.

FOTOGALÉRIA: Pavol Gašpar

V novovzniknutej Slovenskej televízie a rozhlasu sa už s Žgravčákom nepočíta. Podľa našich informácii sa novým šéfom športu stane Pavol Gašpar, dlhoročný komentátor RTVS (najmä hokejový).

Legendárny slovenský hokejista a člen Siene slávy NHL Marián Hossa.
Marián Hossa hodnotí megakontrakt Slafkovského: Také peniaze môžu s hráčmi zamávať! Zobraziť článok

Gašpar komentoval hokejové šampionáty 20 rokov. Premiéru mal na MS v roku 2003, vtedy hlavne v úlohe reportéra pri slovenskom tíme, ale stihol odkomentovať tri zápasy. K duelom Slovenska sa prvýkrát dostal o rok neskôr. Potom sa jeho hlas stal pre televíznych divákov neodmysliteľnou súčasťou MS v hokeji.

Televízny expert Ladislav Borbély a tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona
Borbély vracia úder trénerovi Calzonovi: Správa sa ako najvyšší inkvizítor! Zobraziť článok

RTVS prišla o vysielacie práva na futbalovú Ligu majstrov i hokejové MS, čo Gašpar niesol ťažko. „Nevnímam dobre, že to čo ma napĺňalo dve desiatky rokov, zrazu odišlo, ale našťastie ako televízia máme stále v portfóliu dosť iných vysielacích práv. Máme pred sebou veľký projket OH v Paríži a ja osobne som rád, že dosponujem tiež právami na nosné atletické podujatia a ďalšie športy,“ povedal Gašpar v relácii V športovom SITE.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk