Tragický koniec bedmintonového zápasu: Talentovaný Číňan zomrel priamo na ihrisku (†17)

Na ázijskom juniorskom šampionáte v bedmintone došlo k obrovskej tragédii. Počas zápasu sa v kŕčoch zrútil k zemi Číňan Zhang Zhijie ...
  • Zdroj: X/@dabowagaga

Na ázijskom juniorskom šampionáte v bedmintone došlo k obrovskej tragédii. Počas zápasu sa v kŕčoch zrútil k zemi Číňan Zhang Zhijie (†17) a už mu nebolo pomoci. Po prevoze do nemocnice bol vyhlásený za mŕtveho. Podľa dostupných informácií utrpel zástavu srdca. Incident sa dokonca podarilo zachytiť na kameru.

Bedmintonový talent Zhang Zhijie v nedeľu v indonézskom meste Jogdžakarta nastúpil proti Japoncovi Kazumovi Kawanovi. Uprostred duelu ale z ničoho nič klesol k zemi a už sa nepostavil. 

Smrť podľa BBC na čínskych sociálnych sieťach vyvolala vlnu pobúrenia. Na videu je totiž vidieť, že ležiaci Zhijie nedostal okamžitú pomoc. Zdravotníci čakali asi 40 sekúnd, než vstúpili na ihrisko.

Hovorca Indonézskej bedmintonovej asociácie Broto Happy na tlačovej konferencii vysvetlil, že doktori sa riadili nariadením, aby pred vstupom na hraciu plochu dostali povolenie od rozhodcu. „Je to v súlade s pravidlami postupu, ktoré platia pre každý medzinárodný bedmintonový turnaj,“ citovala jeho vyjadrenie agentúra AP.

Vo veku 36 rokov zomrela Brazílčanka Cíntia Goldani.
Náhle úmrtia vo svete kulturistiky: Navždy odišla ďalšia veľká osobnosť († 36) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk