Tenista Andrej Martin sa vrátil na scénu: Prvý triumf po dopingu!

Vrátil sa vo veľkom štýle! Slovenský tenista Andrej Martin (34) je po 22-mesačnom zákaze činnosti za doping späť na kurtoch. Daviscupový ...

Vrátil sa vo veľkom štýle! Slovenský tenista Andrej Martin (34) je po 22-mesačnom zákaze činnosti za doping späť na kurtoch. Daviscupový reprezentant cez víkend absolvoval po nútenom dištanci svoj druhý turnaj a na podujatí ITF M15 v Bergame s dotáciou 15-tisíc eur zvíťazil.

Fotogaléria

Denníku Nový Čas prezradil, že má po prestávke veľkú chuť ešte niečo dokázať a hoci má už 34 rokov, stále si myslí, že nepovedal v tomto športe posledné slovo.

FOTOGALÉRIA: Andrej Martin

Slovenský tenista bol doslova šokovaný, keď sa pred dvomi rokmi dozvedel, že bol pozitívne testovaný na bratislavskom turnaji na látku SARM, ktorá sa v medicíne využíva s cieľom terapeutického pôsobenia pri rôznych zdravotných stavoch vrátane straty svalovej hmoty, osteoporózy, rakoviny a hypogonadizmu.

Odmietol vedomé požitie

„Moji rodičia ma odmalička viedli k tomu, aby som sa v športe, ale aj v živote, riadil pravidlami fair play. Vždy som tak robil a ako človeka, ktorý odsudzuje podvádzanie a nečestné konanie, ma poznajú aj moji blízki a priatelia. O to viac bola pre mňa šokujúca správa o pozitívnom výsledku testovania. Dôrazne však odmietam vedomé požitie nedovolenej látky. Užívam iba minimum výživových doplnkov a posledných 5 rokov som v tom smere nič nezmenil,“ vyjadril sa po pozitívnom teste Andrej Martin.

Náročné obdobie

Od tenisovej federácie dostal trest zákazu činnosti na 22 mesiacov. „Bolo to náročné obdobie, ale ani na sekundu som nerozmýšľal nad tým, že sa už k tenisu nevrátim. Nechcel som totiž skončiť kariéru takýmto spôsobom. Som veľmi šťastný, že som späť a pôjdem krok po kroku, aby som ešte niečo dokázal,“ povedal pred Nový Čas náš reprezentant, ktorý cez víkend vyhral 15-tisícový turnaj v talianskom Bergame.

„Určite ma to potešilo a je to pre mňa motivácia do ďalšej práce. Musím teraz hrať menšie podujatia, získavať body a postupne ísť nahor. Samozrejme, že každý tenista má cieľ byť v TOP 100 a prioritou bola pre mňa vždy reprezentácia,“ doplnil Martin.

Pravá ruka

Po svojom boku má aj parťáka Maťa Dobrého, ktorý je tiež bývalý tenista. „Áno, spolupracujeme spolu. Pomáha mi so všetkým, čo sa týka tréningového procesu a turnajov tiež. Je akási moja pravá ruka. Konzultujem s ním všetko a dáva mi spätnú väzbu, čo je pre mňa dôležité,“ vyjadril sa Andrej, ktorému v Taliansku fandila aj jeho snúbenica Veronika.

Hlas Pala Gašpara je známy najmä pre hokejových fanúšikov.
Zmena na čele šéfa športu v STVR: Žgravčáka nahradí obľúbený hokejový komentátor Zobraziť článok

Brankár Rumunska Florin Nita inkasoval od Holanďanov tri góly.
Bizár na EURO: Pred brankára prileteli tenisky, jednu odkopol, potom dostal gól Zobraziť článok

Ronaldo sa rozplakal priamo počas osemfinálového súboja proti Slovinsku.
Nedali si pozor alebo to spravili naschvál? Televízia totálne zosmiešnila Cristiana Ronalda! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk