Marián Hossa hodnotí megakontrakt Slafkovského: Také peniaze môžu s hráčmi zamávať!

Patril medzi historicky najlepšie zarábajúcich Slovákov v NHL. Bývalého hokejistu Mariána Hossu (45) potešili správy o tom, že Juraj ...
  • Zdroj: TASR

Patril medzi historicky najlepšie zarábajúcich Slovákov v NHL. Bývalého hokejistu Mariána Hossu (45) potešili správy o tom, že Juraj Slafkovský (20) si v Montreale Canadiens dohodol novú multimiliónovú zmluvu.

Podľa slovenskej legendy sa Juraj teraz môže sústrediť na čo najlepšie výkony a zmluvu nemusí dlhý čas riešiť.

FOTOGALÉRIA: Marián Hossa hodnotí megakontrakt Slafkovského

Slafkovský podpísal s klubom NHL Montreal Canadiens nový osemročný kontrakt v celkovej hodnote 60,8 milióna dolárov. Talentovaný útočník tak od sezóny 2025/2026 zarobí v priemere 7,6 milióna USD.

V prvom rade gratulujem Slafkovi k takémuto kontraktu. Vidieť, že si ho v klube vážia a vidia v ňom obrovský potenciál, keďže mu ponúkli takúto dlhú zmluvu. Je to víťazstvo pre obe strany, aj pre klub, aj pre Juraja,“ zhodnotil na úvod pre Nový Čas samotný Hossa, podľa ktorého je momentálny trend oceňovania mladých hráčov v NHL úplne niekde inde ako za jeho čias.

„Keď som bol ja mladý a dal som 40 gólov za Ottawu, tak som bojoval o miliónový kontrakt. Dnes sa liga oveľa viac omladila a trend je nastavený pre mladé hviezdy a superhviezdy veľmi pozitívne, čo je dobré pre hráčov. Juraj sa určite často rozprával s agentom a mal tú platovú latku niekde nastavenú a mali plán. Pre nich je to veľmi dobrá správa, že Montreal si ho takto cení. Mne sa Juraj ako hráč páči a podľa toho, ako ho klub ohodnotil, súdim, že sa páči aj ľuďom v Canadiens,“ dodal Hossa, ktorý odpovedal aj na otázku, či čerstvo podpísané milióny nemôžu zamávať s Jurajovou psychikou.

„Samozrejme, môže to s tým hráčom zamávať, keď podpíše multimiliónovú zmluvu. Ja však verím, že on má hlavu nastavenú správne. Na jednej strane áno, je to veľký kontrakt, no na druhej strane bude aj on zaviazaný klubu na niekoľko rokov, s čím sú spojené aj určité tlaky. Montreal je veľké hokejové mesto. Juraj sa chce však neustále zlepšovať, takže ja sa na to teším a dúfam, že si hokej bude užívať a robiť fanúšikom radosť,“ uzavrel Hossa, ktorý pred sezónou 2009/2010 podpísal svoj najväčší kontrakt s Chicagom Blackhawks na 12 rokov v celkovej hodnote 63,3 milióna dolárov.

Na snímke Juraj Slafkovský.
Bombastická správa zo zámoria: Slafkovský sa zapísal do histórie, zarobí obrovský balík! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk